Vienos žymiausių ir įtakingiausių XX amžiaus politikių laidotuvėse dalyvaus viso pasaulio lyderiai.

"M. Thatcher buvo tikra Didžiosios Britanijos patriotė. Tai buvo žmogus, kuris nebijojo prisiimti atsakomybės dėl savo tautos, dėl savo šalies likimo. Ši politikė išdrįso sakyti tiesą ir daryti tai, kas reikalinga", - sakė Prezidentė.

Pasak Lietuvos vadovės, M. Thatcher yra pavyzdys, kaip vienas žmogus gali keisti pasaulio istoriją. Jos požiūris į komunizmą ir vakarietiškų demokratijos vertybių puoselėjimas padėjo pralaužti ledus Vakarų Europos ir Sovietų Sąjungos santykiuose. Buvusi Didžiosios Britanijos lyderė reikšmingai prisidėjo prie Šaltojo karo pabaigos, jos skatinami procesai sudarė sąlygas ir Baltijos šalių nepriklausomybei.

M. Thatcher laidotuvėse dalyvaus daugelio valstybių esami ir buvę vadovai bei ministrai pirmininkai. Didžiosios Britanijos Karalienė Elžbieta II ir dabartinis Ministras Pirmininkas Davidas Cameronas laidotuvių ceremonijoje taip pat pagerbs šios politikės atminimą.

Buvusi Didžiosios Britanijos premjerė M. Thatcher mirė nuo insulto balandžio 8 d., būdama 87 metų amžiaus.

Konservatorė M. Thatcher buvo Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė nuo 1979 iki 1990 metų. Ji buvo pirmoji moteris šiame poste ir ilgiausiai be pertraukos poste išlikusi Didžiosios Britanijos premjerė.