„Einama tuo pačiu pramintu keliu, tai buvo išbandyta Kryme ir, tiesą sakant, gerokai anksčiau – 1940-aisiais metais referendumas arba vadinamieji laisvieji rinkimai buvo organizuoti Lietuvoje ir mes puikiai žinome, ko verti tie rinkimai, referendumai. Tai yra demokratijos parodija ir tai reikėtų įvardyti labai aiškiai“, – antradienį teigė šalies vadovas.

Anot G. Nausėdos, nėra sunku nuspėti ir būsimų „referendumų“ rezultatus. Šalies vadovas svarsto, kad rezultatai veikiausiai Maskvoje jau ir yra žinomi.

„Taip kad belieka tik pasakyti, kad Lietuva ir kitos demokratinės šalys niekada tų referendumų nepripažins, jų rezultatai bus netvarūs ir, aš manau, kad neverta būtų į juos kreipti didesnio dėmesio, reikėtų juos traktuoti kaip dar vieną Rusijos eskalacinės politikos elementą, kuriuo jie mėgina pridengti atvirą karinę agresiją prieš taikią suverenią valstybę ir pamėginti rasti jai pateisinimą. Bet jokio pateisinimo čia būti negali ir tokiomis sąlygomis organizuoti referendumai niekada neparodys jokios teisybės“, – pabrėžė jis.

Vakarų bendruomenė šiuos Kremliaus ketinimus antradienį įvertino kaip tarptautinės teisės pažeidimą. Vašingtonas pabrėžė, kad nepripažins šių „fiktyvių“ balsavimų rezultatų.

Ukraina užpuolusi Rusija neteisėtus referendumus dėl prisijungimo ketina surengti apsišaukėliškose Donecko ir Luhansko „liaudies respublikose“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją