„Lietuvos istoriniai saitai ir draugystė su Izraeliu yra tai, kuo didžiuojamės ir ką branginame. Izraelis yra sėkmės istorija ir sektinas pavyzdys daugybėje sričių, šalis, tapusi sinonimu inovatyvumui ir kūrybiškumui. Norime, kad mūsų bendradarbiavimas augtų, stiprindamas ir turtindamas mūsų šalis ir toliau“, – sakė premjerė I. Šimonytė.

Susitikime Lietuvos Vyriausybės vadovė pažymėjo paramos nuo brutalaus Rusijos karo besiginančiai Ukrainai svarbą. Šio karo baigtis yra svarbi demokratijoms, vertinančioms bendromis taisyklėmis grįstą pasaulio tvarką, priešingą jėgos ir prievartos „teisei“, kuria vadovaujasi Rusija ir kiti autoritariniai režimai.

Psak Vyriausybės, pastarieji stebi tarptautinės bendruomenės reakciją į agresiją, todėl turime likti vieningi ir siekti, jog mūsų atsakas nekurtų paskatų išpuoliams ateityje – ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Šiandien nerimą ypač kelia Rusijos ir Irano bendradarbiavimas, susitikime sakė premjerė.

Susitikime I. Šimonytė ir I. Herzogas kalbėjosi apie kultūrinių mainų ir žmogiškųjų ryšių skatinimo tarp Lietuvos ir Izraelio potencialą, galimybes plėsti ekonominį šalių bendradarbiavimą, litvakų paveldo Lietuvoje puoselėjimą, istorinės atminties saugojimo ir švietimo apie skaudžią Holokausto istoriją svarbą, nurodoma Vyriausybės pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją