„Bukas, bet turbūt karas kitos ir negali būti. Karas, kuriame nesilaikoma kariavimo taisyklių, todėl, kad yra tyčia atakuojami civiliai žmonės, tie objektai, kuriems pakenkimas gali sukelti labai didelę žalą dideliems regionams, gal net ir globalią – turiu omenyje atomines elektrines, kitą infrastruktūrą“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė Vyriausybės vadovė.

Kare, pasak jos, mažai kas yra žmogiško.

„O čia tiesiog vyksta gėrio kova su blogiu ir blogis kariauja nesilaikydamas jokių taisyklių, o mes žinome, kad net karui taisyklės tam tikros yra. Akivaizdu, kad jų čia nesilaikoma ir tie nuostoliai, kuriuos patiria Ukraina kaip valstybė – sugadinta infrastruktūra, įmonės, tiltus, kelius, viską – tai atkuriama, bet žmonės, kurie žūsta: ir tie, kurie kovoja, ir tie, kurie civiliai dėl to, kad Rusijos kariuomenė nesirenka taikinių, tai šių žmonių nesugrąžinsi. Akivaizdu, kad kiekviena tokia žūtis yra beprasmė ir karo nusikaltimas į Putino ir jo sėbrų bylą“, – pridūrė I. Šimonytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją