Tarybos kolegija nusprendė, kad galimybę Petrašiūnų kapinių kolumbariume patalpinti urną su savo artimųjų palaikais galės bet kuris prašymą pateikęs miestietis. Iki šiol Petrašiūnų kapinėse buvo laidojami tik Lietuvai bei Kaunui ypač nusipelnę asmenys: nacionalinių premijų laureatai, miesto garbės piliečiai.

"Tiek aš, tiek administracijos direktorius pastaruoju metu sulaukiame gausybės gyventojų prašymų, kurie nori nusipirkti vietą kolumbariume. Poreikis akivaizdus: yra miestiečių, kurie urnas su artimųjų palaikais laiko savo namuose, dėl to būtina sudaryti sąlygas urnas patalpinti į kolumbariumus", - sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Savivaldybės įmonės "Kapinių priežiūra" direktorius Algirdas Verbickas atkreipė dėmesį į tai, jog kaip ir kapavietės, taip ir vietos kolumbariume nebus galima įsigyti iš anksto. Prašymai kolumbariume skirti nišą urnos patalpinimui bus priimami tik iš mirusiojo artimųjų, kurie pateiks mirties liudijimą.

Urnos su mirusiojo pelenais patalpinimas Petrašiūnų kapinių kolumbariumo nišose kainuos 1,8 tūkst. litų. Tūkstančio vietų kolumbariumas Petrašiūnų kapinėse turi būti pastatytas iki šių metų Vėlinių.

Prašymus dėl vietos kolumbariume nuo rugpjūčio 1 dienos priims Kauno miesto savivaldybės sudaryta Laidojimo vietų Petrašiūnų kapinėse skyrimo komisija.