„Aš manau, kad nebalsavimas Seime ir savo darbo neatlikimas - ir tai yra akivaizdžiai daroma ir vertinama vos ne teigiamai - man yra keistas, kada Seimo narys neišreiškia jokios nuomonės, o tiesiog blokuoja sprendimus. Tai yra ne darbas“, - trečiadienį „Žinių radijuje“ piktinosi Seimo vadovas.

V. Pranckietis nurodė pagrindinę priežastį, kuri, pasak jo, ir nulėmė tai, kad valdantiesiems nepavyko priimti norimų sprendimų - tai 11 valdančiųjų parlamentarų nebuvimas Seimo salėje.

„Turime prisiimti tą atsakomybę, kad nebuvo žmonių“, - sakė pirmininkas.

Anot jo, jei visi valdančiųjų politikai sąžiningai lankytų posėdžius, valdantiesiems pavyktų sprendimus priimti ir be Lietuvos lenkų rinkimų akcijos - Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) balsų, kurių palaikymo minimuose balsavimuose valdantieji antradienį nesulaukė.

Antradienį valdantiesiems nepavyko priimti dviejų iniciatyvų. Opozicijai nesiregistravus balsavime, nepavyko patvirtinti dar vienos Seimo pirmininko pavaduotojo pareigybės įteisinimo bei pritarti partijų finansavimo tvarkai, kuri leis valstybės dotaciją skirti valdančiajai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP).

Abi valdančiųjų iniciatyvas opozicija griežtai kritikavo ir vertino kaip politinę korupciją. Siekiui keisti partijų finansavimo tvarką prieštarauta, nes, pasak opozicijos, įstatymo pakeitimai inicijuojami tik tam, kad finansavimą gautų nuo LSDP atskilusi valdančioji LSDDP.

Tuo tarpu iniciatyva skirti dar vieną Seimo vicepirmininko pareigybę vertinta kaip atsidėkojimas koalicinę sutartį su valdančiaisiais pasirašiusiai partijai „Tvarka ir teisingumas“. Politiniuose kuluaruose buvo svarstoma, kad šeštuoju Seimo pirmininko pavaduotoju gali tapti frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas, „tvarkiečių“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.