Laidoje „DELFI diena“ parlamento vadovas pareiškė, kad savo kalboje įpusėjus Seimo kadencijai apie parlamentarų atostogas prabilo neatsitiktinai, o dėl to, kad norėtų, kad šis klausimas būtų keliamas ir priimtas.

Pasak jo, šiuo metu jis jau yra svarstytas daugelyje komitetų, liko sulaukti tik Teisės ir teisėtvarkos komiteto sprendimo. Šis komitetas jo turėtų imtis apsvarstęs biudžetą.

Parlamento vadovo įsitikinimu, trukme parlamentarų atostogos turėtų prilygti mokytojų atostogoms.

„Norėčiau, kad jos būtų prilygintos mokytojų atostogoms. Tai galėtų būti 40 dienų“, – sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas aiškino, kad nuo likusios dalies dirbančiųjų, kurie atostogauja trumpiau, parlamentarai skiriasi tuo, kad jie dirba ne pagal Darbo kodeksą, o pagal specialų įstatymą.

„Tų laisvų dienų ir dabar yra pakankamai daug, jos tiesiog būtų įteisintos . Nemanau, kad Seimo nario darbas yra mažiau svarbus nei mokytojo“, – sakė V. Pranckietis.

Neplanuoja grįžti prie automobilių nuomos

Parlamento vadovas taip pat patikino, kad neplanuojama grįžti prie galimybių Seimo nariams tarnybiniais tikslais nuomotis automobilį įteisinimo klausimo.

Tačiau, pasak jo, galėtų būti svarstoma galimybė diferencijuoti parlamentarų kelionių išlaidų apmokėjimą pagal tai, kiek Seimo narių apygardos yra nutolusios nuo Vilniaus.

„O automobilių nuoma nediskutuojama. Tai buvo tik vieno žmogaus pasiūlymas“, – sakė V. Pranckietis.

Pasak jo, šis siūlymas sukeltų tik dar daugiau problemų.

„Tada spręstųsi klausimas, jei išsinuomoji automobilį už Seimo lėšas, ar tada gali privačiai važiuoti, ar turėsi kiekvieną kartą atsakyti, kodėl važiuoji su už Seimo pinigus nuomotu automobiliu į parduotuvę? Kils problema“, – sakė V. Pranckietis.

Apie gėdą nebekalbės

Anksčiau pareiškęs, kad jam yra gėda dėl to, kad Seimas, neatsižvelgęs į Konstitucinio Teismo sprendimą, balsavo prieš Mindaugo Basčio apkaltą, daugiau apie tai kalbėti parlamento vadovas nebenorėjo.

„Aš norėčiau šia tema nebekalbėti. Jums tas klausimas yra kažkaip labai įdomus. Manau, kad kiekvienas mes tą jausmą turime, kiekvienas visada kalbame, kada jis mums nepatogus, galime daug kartų sugrįžti prie seno scenarijaus“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Eitų ten, kur būtų palaikymas

„Valstiečių“ frakcija, Seimo pirmininko, nuomone, nepaisant ten vykstančių diskusijų, yra vieninga. Jis tą grindžia priimtais sprendimais.

Seime vykstantys tyrimai, pasak jo, „gal kartais ir aštrūs, atsiradę netgi atsitiktinai“, bet jų „sureikšminimas neturėtų dominuoti Seimo darbe“.

Svarbiausiais darbais jis vadino įvykdytas reformas. O kalbėdamas apie tolesnes savo karjeros perspektyvas, pabrėžė partijos palaikymo svarbą.

„Kol kas dirbu savo darbą, stengiuosi jį atlikti geriausiai, ir rinkimuose niekur nedalyvauju. Pirmiausia, turiu gauti pasiūlymą rinktis rinkimuose. Man reikalingas partijos palaikymas“, – sakė V. Pranckietis.

Paklaustas apie galimybę kandidatuoti į prezidentus, jis pasakė, kad pirmiausia tam reikėtų gauti pasiūlymą iš partijos.

„Jeigu pasiūlys, tada ir svarstysiu“, – sakė V. Pranckietis.