„Jei kas nors nominuotų ir ypač jeigu pritartų tam šeima“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Tačiau jis teigė, kad kol kas tokio pasiūlymo nėra sulaukęs, tad ir su šeima apie tokią galimybę nediskutavo.

Prezidento rinkimų pirmasis turas planuojamas 2019 metų gegužės 12 dieną, antrasis turas - gegužės 26 dieną.

Ne rinkimų metu vykstantis referendumas dėl pilietybės būtų pasmerktas

Jeigu referendumas dėl dvigubos pilietybės suteikimo vyktų ne prezidento rinkimų metu, jis būtų pasmerktas, mano Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis. Pasak jo, prezidento rinkimai pritraukia daugiausia žmonių, todėl norima būtent tuo metu surengti ir balsavimą dėl pilietybės.

„Norėtume parinkti tą data, kai ateina daugiausia žmonių. Paskatinti ateiti į referendumą būtų labai sudėtinga, referendumas praktiškai būtų pasmerktas tam, kad neįvyktų. Todėl ir tapatiname“, - „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, būtų galima paskelbti ir dar vieną referendumą tuo pačiu metu, kad būtų pritraukta daugiau rinkėjų.

„Pavyzdžiui, dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo. Manau, kad tai atvestų labai daug žmonių į tą referendumą. (...) Seimas būtų optimalus Lietuvai su 121 asmeniu“, - tikino V. Pranckietis.

Pasak jo, į prezidento rinkimus ateina daugiausia žmonių, todėl būtent tada ir siekiama surengti referendumą dėl dvigubos pilietybės.

„Mes turime tikslą - jeigu norime, kad būtų atsakyta „Taip“, turi balsuoti ne mažiau 50 proc. rinkėjų sąrašuose esančių žmonių. Daugiausia žmonių ateidavo į prezidento rinkimus - 52-53 proc. Tada praktiškai visi atėję turėtų atsakyti „Taip“, tada mes galėtume pakeisti Konstitucijos punktą, reglamentuojantį pilietybės suteikimą“, - tikino Seimo Pirmininkas.

Be to, anot jo, tuo pačiu metu rengti referendumą ir rinkimus būtų pigiau.

V. Pranckiečio nuomone, kandidatai į prezidento postą iš referendumo papildomų politinių dividendų nesusirinktų.