Seimo vadovas atkreipė dėmesį, kad Ursulos von der Leyen tapimas Europos Komisijos (EK) pirmininke yra geras moterų lyderystės pavyzdys.

„Vien tai, kad (Europos. – ELTA) Komisijos pirmininke tapo moteris, jau didžiulė atsvara moteriškumo visoje Europoje. Manau, kad tai labai geras ženklas Europos Komisijoje”, – trečiadienį „Žinių radijui” sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, būtų gerai, jei Ministrų kabinete dirbtų moterų, tačiau, sako V. Pranckietis, reikia daugiau ir pačių moterų iniciatyvos.

„Reikia, kad ne tik mes ieškotume, bet ir moterys stengtųsi, eitų į tuos postus, kad jos rodytų savo iniciatyvą, tada jos galbūt atsirastų. (...) Turbūt visada ieškome ne pagal lytį, ieškome pagal kompetenciją. Tai, manau, nulemia, ką teikia partijos, ir iš partijų pateiktų kandidatų ministras pirmininkas atsirenka”, – kalbėjo V. Pranckietis.

Lietuvoje naujai išrinkus prezidentą ir Vyriausybei grąžinus jam įgaliojimus, iš naujo formuojamas Ministrų kabinetas. Vis dėlto, pasigirdus pirmosioms pavardėms į naujų ministrų postus, viešojoje erdvėje netrūksta kritikos, kad nėra svarstomos moterų kandidatūros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)