„Kartelės pažeminimas leistų daugiau partijų tapti parlamentinėmis partijomis, manau, kad toks pavyzdys, kaip Danijos, kur yra dešimt partijų parlamente ir jie susitaria, tikrai pripažįstamas kaip demokratinis darinys“, – Žinių radijui trečiadienį teigė V. Pranckietis.

„Tai nieko blogo čia neatsitiktų, o daugiau būtų galimybių įvairioms partijoms būti atstovaujamoms Seime“, – pridūrė jis.

Politikas taip pat neabejoja, kad opozicijos siūlomas projektas turėtų sulaukti ir valdančiųjų palaikymo.

„Lyg tariamasi apie tai, kad galėtų praeiti tas įstatymas, tai turbūt, kad taip ir baigsis – praeis“, – sakė V. Pranckietis.

Seimas antradienį ėmėsi siūlymo sumažinti rinkimų kartelę parlamento rinkimuose. Opozicijos atstovo liberalo Simono Gentvilo pataisos numato, kad partija pretenduotų į mandatus surinkusi ne mažiau kaip 4 proc. rinkėjų balsų, partijų koalicija – 6 proc. rinkėjų balsų. Šiuo metu partijos dalyvauja mandatų dalybose, kai daugiamandatėje apygardoje pasiekia 5 proc. kartelę, koalicijos – 7 proc. kartelę.

Taip pat pataisomis siūloma iki 2 proc. mažinti ribą, kurios nepasiekus rinkimų užstatas nėra grąžinamas. Šiuo metu ši riba yra 3 proc. apygardos rinkėjų balsų.