„Tai visiškas melas, suraskite nors vieną frakcijos narį, kuris tokią nesąmonę patvirtintų. Aš kaip tik šnekėjau, kad toks tyrimas yra reikalingas ir mes balsavome Seime už tą tyrimą“, – tvirtino R. Karbauskis. Jo teigimu, opozicija balsavo prieš tyrimą: „Buvo visiškai atvirkščiai nei Seimo pirmininkas pasakė“.

„Jis buvo tokioje desperacijoje, kad negalėjo sugalvoti ko nors. Kas šovė pirma į galvą, tą pasakė“, – tvirtino R. Karbauskis ir pridūrė, kad niekada nepasisakė prieš šį tyrimą.

R. Karbauskis taip pat neigė, kad partijoje, slaptų balsavimų metu, dalijami nurodymai. „Suraskite taryboje arba frakcijoje nors vieną žmogų, kuris bijo ko nors. Reiškia, vėl buvęs kolega meluoja, nes realiai slaptame balsavime nėra, ko bijoti, – tvirtino LVŽS lyderis. – Ir dėl mano pasitikėjimo balsavo slaptu balsavimu ir buvo keli, kurie balsavo prieš. Ir niekas nesiaiškino, negrasino.“

Ramūnas Karbauskis
Tai visiškas melas, suraskite nors vieną frakcijos narį, kuris tokią nesąmonę patvirtintų. Aš kaip tik šnekėjau, kad toks tyrimas yra reikalingas ir mes balsavome Seime už tą tyrimą.

„Suprantu, kad Seimo pirmininko, buvusio partijos nario Viktoro Pranckiečio reputacija partijoje yra labai menka, žmonių požiūris į jį labai prastas, dėl to realiai ir tokia situacija klostosi, kad jie ieško argumentų, kurie atvirai melagingi“, – tvirtino R. Karbauskis.

DELFI primena, kad prieš pusantrų metų Seime vykusio balsavimo metu už tyrimo atmetimą balsavo beveik visi „valstiečiai“. Tik du iš jų palaikė tyrimą. Po šio balsavimo žemės ūkio tyrimas buvo perduotas svarstyti trečiam komitetui.

Ramūnas Karbauskis
Suraskite taryboje arba frakcijoje nors vieną žmogų, kuris bijo ko nors. Reiškia, vėl buvęs kolega meluoja, nes realiai slaptame balsavime nėra, ko bijoti (...). Ir dėl mano pasitikėjimo balsavo slaptu balsavimu ir buvo keli, kurie balsavo prieš. Ir niekas nesiaiškino, negrasino.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį žurnalistams Seime patvirtino, kad šią dieną, ketvirtadienį, jis traukiasi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). Pareiškimą išeiti V. Pranckietis ruošiasi įteikti ketvirtadienio vakare, vyksiančiame LVŽS Kauno rajono sąjungos susitikime.

„Esu parašęs pareiškimą, šiandien vakare, šeštą valandą, turime Kauno skyriaus susirinkimą, jame turiu pareiškimą, kad išstoju iš sąjungos. Skyrius, tikiuosi, jį patvirtins“, – teigė V. Pranckietis.


„Priežasčių ten nenurodau jokių, visiems jos yra visiškai aiškios“, – tvirtino Seimo pirmininkas.

Jo teigimu, partijos etikos komisijos sprendimas jam buvo palankus, tačiau traukiasi dėl R. Karbauskio pareiškimo: „Partijos etikos komisija pasakė, kad viskas etiška ir gerai, bet kai partijos pirmininkas pasako, „ne, mes šalinsime“, tai, kad nebūtų galimybės ir garbės pašalinti mane, aš pasitraukiu“.

Ar palaikys ryšius su partija? „Visiškai nenutraukiu jokių sąsajų, noriu, kad partija nutraukų sąsajas su Ramūnu Karbauskiu“, – teigė V. Pranckietis ir teigė, kad grįžimas tokiu atveju būtų svarstytinas.

V. Pranckietis teigė, kad „valstiečių“ sąjungoje vyrauja diktatas: „Ir uždarame balsavime balsuoja taip, kaip nurodyta“.

Jo teigimu, partija taptų demokratiška, jei R. Karbauskis pasitrauktų.

Kur pristigo demokratijos? „Tarkime, pasakymas frakcijoje: „Aš išeisiu, jeigu leisite sudaryti komisiją tyrimui žemės ūkio“, – kalbėjo V. Pranckietis, teigdamas, kad tai R. Karbauskio žodžiai. – Galvoju, kad gal tai reikėjo ir pasakyti.“

Daugiau atvejų V. Pranckietis teigė nekomentuosiantis.

Jo teigimu, iš partijos buvo patraukti ir visi žmonės, kurie galėjo pretenduoti į partijos pirmininko postą.