Pietų Izraelyje, prie pat Gazos Ruožo sienos esančiame nedideliame Sderoto mieste užaugusi Eden sakė niekada gyvenime netikėjusi, kad likimas suteiks itin drastišką išbandymą – kartu su artimaisiais ji pateks į visą pasaulį sukrėtusių bei neabejotinai istorijon įeisiančių kruvinų skerdynių sūkurį.

Spalio 7 dienos rytą Izraelį užpuolus grupuotės „Hamas“ teroristams, jie pirmiausia įsiveržė į artimiausias pasienio gyvenvietes ir miestelius, vienas jų – vos už kilometro nuo sienos įsikūręs Sderotas.

„Iki šiol mes gyvenome gana ramiai. Mums buvo sakoma, kad mūsų kariuomenė – itin stipri, pati joje tarnavau, puikiai žinau, kaip ji funkcionuoja. Man buvo labai gaila kitoje sienos pusėje gyvenančių palestiniečių, kuriuos priespaudoje laiko „Hamas“. Gyvenau tikėdama, kad visi žmonės gali taikiai sugyventi, jog etniniai ar religiniai skirtumai nėra esminiai, o žmogiškumas – aukščiau visko“, – portalui „Delfi“ sakė rinkodaros studijas baigusi ir verslą turizmo srityje įkūrusi moteris.

„Kiek buvo įsibrovę teroristų, mes tiksliai nežinome. Tačiau jų buvo daug, šimtai. Slėpdamiesi namuose girdėjome šūvius ir sprogimus, mūsų kariuomenė į miestą atvyko tik po kelių valandų. Per tą laiką teroristai žudė visus, ką tik sutiko. O mes tyliai sėdėjome mamadoje (saugioje patalpoje – red.) ir meldėmės. Net ir dabar tiksliai nėra žinoma, kiek žmonių nužudyta mano mieste, aukų skaičius nuolat tikslinamas ir tik didėja“, – portalui „Delfi“ pasakojo Eden.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)