Anot politologo, oponentų įžeidinėjimai prasideda tada, kada nebelieka argumentų ir aiškių politinių programų.

„Kai nelieka gerų politinių programų, nelieka argumentų, kalbėti apie opias problemas, prasideda tas vadinamasis žmogiškasis faktorius. Žinoma, visada taip buvo, yra kai kokių ir ypatingų bruožų. Pradėkime nuo to, kad prezidentas su premjere taip pat reguliariai apsikeičia replikomis. Ir matyt, sunku jiems konstruktyviai bendrauti. Atitinkamai ir kiti politikai seka tuo pavyzdžiu“, – kalbėjo politologas S. Spurga.

LNK pašnekovas pripažino, jog „skandalai, kaip bangos eina nuolat“.

„Pastarasis skandalas, vertinčiau, kad jis daugmaž lygioje vietoje buvo pučiamas. Bet karštesnis buvo žodžių mūšis“, – paskutinį skandalą dėl pedofilija įtariamo Kristijono Bartoševičiaus įvertino S. Spurga.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) praneša, kad daugiau nei 500 kandidatų į savivaldybių tarybas buvo teisti.

„Rinkėjai rinkdami turi nuspręsti, ar jiems tinka toks kandidatas“, – pastebėjo S. Spurga.

Politologas taip pat pažymėjo, jog kandidatai neriasi iš kailio, mėgindami atspėti rinkėjų nuotaikas.

„Bet politiko charizma, populiarumas yra truputį paslaptingas dalykas. Ir kas suveiks kokioje situacijoje yra sunku pasakyti“, – tikino MRU politologas.

Jis pažymėjo, jog tai, kad rinkėjai nusprendžia balsuoti ne „už“, o „prieš“ rodo, partijų nesėkmę.

„Jie neparengė geros programos, neišryškino savo lyderių. Tačiau iš kitos pusės – matote, balsavimas „prieš“ yra mūsų politinėje sistemoje. Nes yra dviejų turų rinkimai. Ir jeigu per pirmąjį turą tikrai renkiesi savo kandidatą, tai per antrą, jei ne savo, tai balsuoji prieš. Tai pasitaiko“, – pažymėjo politologas S. Spurga.

Visą LNK pokalbį su politologu S. Spurga žiūrėkite čia: