Kaip dienraščiui teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma, būtent balsavimas dėl socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus skyrimo naujuoju Vyriausybės vadovu pademonstravo, kurios partijos gali save laikyti opozicija. "Akivaizdu, kad ja galės pasiskelbti dvi frakcijos - mūsų ir LS, kurios, labai tikiuosi, vieningai sutars dėl opozicinių frakcijų koalicijos. Kaip veiksime, kokie bus mūsų prioritetai, pasakyti galėsime tik Seimui priėmus naujosios Vyriausybės programą. „Drąsos kelio“ frakciją po balsavimo dėl premjero, mano nuomone, opozicine vargu ar galima vadinti", - svarstė jis.

Politologo Algio Krupavičiaus nuomone, nors opozicijoje likusios frakcijos mandatų skaičiumi negali prilygti valdantiesiems, ji turėtų būti stipri.
Nepaisant to, jo nuomone, joje esą dominuos vienintelė TS-LKD, kuri yra linkusi reikšti emocijas, veltis į prieštaravimus, tad ji labiau nei nuolankesnės partijos sugebės į save atkreipti dėmesį.

"Tačiau prasidedant naujam ketverių metų politiniam ciklui konservatorius skatinčiau pagalvoti apie rimtus pokyčius jų vadovybėje. Atsinaujinimą siūlyčiau sieti su artėjančiais Europos Parlamento rinkimais, kur Andrius Kubilius galėtų tapti sąrašo lyderiu", - dienraščiui teigė jis. Politologas pabrėžė, kad "nauji lyderiai suteiktų gaivumo partijos taktikai ir retorikai".

Kalbėdamas apie opozicijos vienybę A.Krupavičius pritarė ir J.Razmai.
„Drąsos kelio“ frakcija tėra laikinas parlamentinis darinys. Neilgai trukus jos nariai turėtų išsiskirstyti po kitas ideologiškai jiems artimesnes frakcijas", - sakė politologas.