„URK mes aiškinsimės, kaip toli eina tas nesutarimas. Akivaizdu jau dabar, kad tai netgi labai kenkia“, – situaciją Lenkijos ambasadoje vertino Žygimantas Pavilionis, primindamas, kad šioje šalyje ką tik pasikeitė valdžia.

„Ką žino kiekvienas profesionalus diplomatas, tu turi būti šalyje prieš valdžių pasikeitimą, turi užmegzti pažintis, nutiesti naujus tiltus į naujus žmones, nes nuo tavo asmeninių ryšių labai daug kas priklauso. Ir visa tai tam, kad ilgalaikiai Lietuvos užsienio politikos ir saugumo ar ekonominiai interesai būtų įgyvendinami, tęsiami“, – dėstė Ž. Pavilionis.

Politikas tikino žinantis, kad į ambasadorius Lenkijoje buvo pasiūlytas labai patyręs diplomatas, turintis tamprių istorinių ryšių su Lenkija, ir reiškė nuostabą, kad jis nebuvo paskirtas.

Jis stebėjosi ir prezidento patarėjos Astos Skaisgirytės pozicija esą prezidentūrai „užtenka tik santykių su prezidentu A. Duda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)