Į užtarnautą poilsį išėjęs policijos veteranas minėjo nežinantis visų šios bylos detalių, galintis remtis tik tuo, kas skelbiama viešoje erdvėje. O informacijos, pasak veterano, esama nemažai, ji iškalbinga ir leidžia daryti tam tikras išvadas.

„Man atrodo, kad pas jį galimai esama psichinių, psichologinių sutrikimų, žmogus ieško savęs“, – svarstė S. Judas.

Policijos veteranui į akis krito gana platus bei neįprastas įtariamojo veiklos spektras. Jis dirbo savo automobilių dirbtuvėse, vadovavo bendrovei, bandė nuo autizmo „gydyti“ vaikus, garažų rūsiuose augino gyvūnus, konfliktavo su kaimynais, kai ekskavatoriumi savo sklype kasė žemę ir važiuodamas link protestavusių žmonių juos gąsdino, galiausiai sulaukė įtarimų vaiko pagrobimu.

Nors įtariamasis neabejotinai turėjo pakankamai lėšų, tačiau gyveno garažuose, kur ir remontavo automobilius, buvo įsirengęs sporto salę, o ant stogo – baseiną. Viešumoje pasirodė teiginių, kad jis pats sau taisydavo dantis, šias paslaugas esą teikdavo ir draugams.

Nėra tipinis nusikaltėlis, tačiau planavo kažką drastiško


„Itin keistas personažas, tokio dar reikia paieškoti, o visa ši istorija prilygsta filmo siužetui“, – taip 9-erų metų mergaitę, įtariama, pagrobusį, specialiai įrengtoje slėptuvėje laikiusį 42 metų G. Filipavičių portalui „Delfi“ apibūdino su tyrimo eiga itin artimai susipažinęs šaltinis teisėsaugoje.

Ne vieną rezonansinį nusikaltimą narpliojęs policijos veteranas S. Judas atkreipia dėmesį, jog įtariamasis nėra tipinis nusikaltėlis, turintis tam tikrą specializaciją. Žvelgiant į psichologinius tipinių nusikaltėlių portretus dažniausiai išskiriami smurtininkai, lytiniai bei turtiniai nusikaltėliai.

Buvęs pareigūnas spėja, kad pagal įvykdyto nusikaltimo braižą panašu, kad jis galėjo ruoštis naujam gyvenimo etapui, galbūt rengėsi vykdyti serijinius nusikaltimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)