Komentuodamas nelaimę, kurią penktadienio vakarą patyrė jo žmona ir dukra, N. Puteikis sekmadienį negailėjo kritikos esą netinkamai dirbusiai policijai ir žadėjo steigti „savigynos būrius“.

Pranešimą, kad prie viešbučio „Green Hotel Vilnius“ moteris patyrė galvos traumą, policija skelbia gavusi 23.16 val. Įvykiui suteikta A lygio kategorija, 23.20 val. patrulis jau buvo įvykio vietoje.

Kaip teigiama policijos pranešime, įvykio vietoje policijos patruliai vadovavosi galiojančiais teisės aktais. Atvykusius patrulius pasitiko viešbučio darbuotojas, kuris informavo įvykio vietoje radęs stiklinę su cigarečių pelenų likučiais, kurią nunešė į šoną ir tik vėliau vėl gražino į įvykio vietą. Policijos teigimu, tokiu būdu, dar iki atvykstant patruliams, buvo pažeista įvykio vieta. Patrulis įdėjo daiktiniams įrodymams skirtą stiklinę į polietileninį maišelį.

Pranešime rašoma, kad policijos patruliai, lydimi viešbučio direktoriaus, apžiūrėjo viešbučio kambarius, iš kurių galbūt iškrito stiklinis daiktas, sudaužęs viešbučio apsauginį stiklinį stogą. Policijos patruliai nustatė liudytoją, kuris matė įvykį ir davė parodymus.

Galiausiai policijos patruliai į įvykio vietą iškvietė Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato operatyvinės grupės tyrėją, kuri atvyko 23.45 val. Pasak pranešimo, tyrėja įvykio vietoje atliko visus būtinus tyrimo veiksmus: apžiūrėjo įvykio vietą, kuri buvo fotografuojama, apklausė liudytojus, bendravo su viešbučio administracija, o, grįžusi į komisariatą, nedelsdama pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Vėliau, patikslinus įvykio aplinkybes, tyrimas perkvalifikuotas į nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo.

Tą pačią naktį, 2.38 val. ir 3.45 val., į Penktąjį policijos komisariatą buvo pristatyti įvykio dalyviai. Vienas jų apklaustas kaip liudytojas, o antrajam įteiktas pranešimas apie įtarimą, jis buvo apklaustas kaip įtariamasis. Jam skirta kardomoji priemonė. Įtariamajam S. A. nustatytas 0.86 prom. girtumas.

Policija praneša, kad atliekant ikiteisminį tyrimą bus tiriamos visos kitos galimos versijos.

Policijos teigimu, tyrėja telefonu bendravo su nukentėjusiąja N. Puteikiene, kuri papasakojo apie įvykio aplinkybes. Nukentėjusioji pareiškė patyrusi šoką, todėl paprašė tyrėjos bendrauti su jos sutuoktiniu. „Netrukus tyrėjai paskambino nukentėjusiosios sutuoktinis N. Puteikis, kuris aiškino, kad „yra pasipiktinęs policijos pareigūnų darbu, su teikiamomis formuluotėmis jis nesutinka, dėl to kovos visais įmanomais būdais“, – skelbiama policijos pranešime.

Policija pastebi, kad N. Puteikis „jau ne pirmą kartą savaip interpretuoja įvykius, iškreipia faktus, taip žemindamas policijos autoritetą“. Policija primena, kad praėjusių metų pabaigoje Seimo Etikos ir procedūrų komisija pripažino, kad N. Puteikis viešoje erdvėje nepagarbiai, įžeidžiančiai, žeminančiai pasisakydamas apie Lietuvos Respublikos policiją ir jos pareigūnus, pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 1 dalies 1, 5 ir 6 punktų nuostatas.

Policija skelbia pasiliekanti teisę ir toliau visais teisiniais būdais ginti savo ir pareigūnų reputaciją.

N.Puteikis: tai ką, ir mano žmona melagė?

„Melas. Tai tipinis, eilinis policijos melas. Laidos „Farai“ operatorius viską nufilmavo. Policija eilinį kartą įžūliai meluoja. Tai ką, ir mano žmona dabar jau meluoja pagal jų išplatintą versiją? Ką jie padarė? Po to, kai aš ant jų rėkiau 5 minutes, jie padarė? O kada jie pakilo į viršų? Juk kai atvažiavau, mano žmona jau buvo prašiusi pakilti į viršų, jie pasakė, kad nekils, kad yra privatumas“, – į policijos pranešimą reagavo N. Puteikis.

Pasak N. Puteikio, policija visada gina netinkamai ir neteisėtai besielgiančius policininkus. Parlamentaro žiniomis, incidentą filmavo LNK televizijos laida „Farai“. Tačiau jis įsitikinęs, kad „policija šitą įrašą sunaikins, kad galėtų toliau aiškinti ir meluoti, kad yra geriausia policija pasaulyje“.

„Man viskas aišku. Policija daro viską, kad išteisintų azerbaidžaniečius. (...) Dabar jie mano žmoną melage išvadino. Aš tikrai steigsiu savigynos būrius nuo policijos, nuo policijos melo reikia steigti savigynos būrius. Policijos vadovai visiškai supuvę, ministras apgailėtinas, kuris peza, kad nieko negali daryti – negalima kištis į teisėsaugos darbą“, – rūstinosi N. Puteikis.

Parlamentaras ir pirmadienį nerinko vartojamų žodžių. „Aš nenoriu gyventi tokioje valstybėje, nenoriu, kad tokie sušikti žmonės dirbtų policijoje. Aš nervinuosi ir nervinsiuosi toliau ir tikrai priešinsiuosi. Jeigu jie bandys azerbaidžaniečius išsukti, tikrai griebsiuosi neordinarių priemonių. Tikrai griebsiuos. Pamatys šita sušikta Lietuvos policija, ko gyvenime nėra pamačiusi“, – rėžė konservatorius.

Paprašytas patikslinti, ką reiškia „neordinarios“ priemonės, N. Puteikis sakė, kad tokios priemonės bus iki šiol policijai nematytos. „Nestebinsiu ir policiją, ir Lietuvos politikus“, – žada N. Puteikis. Vienam incidentą žiniasklaidoje komentavusiam policijos atstovui jis pažadėjo „duoti į snukį“ ir palinkėjo, kad pats su žmona susidurtų su „sušikta policijos sistema“.

Viešbučio direktorius: stogas įrengtas pagal standartus

„Kol kas nieko nekomentuojame, laukiame skambučio iš policijos. Ponas N. Puteikis savo poziciją jau pasakė, daugiau nieko nekomentuosime, lauksime policijos išvadų“, – DELFI sakė viešbučio „Green“ direktorius Miroslavas Novickij.

M. Novickij teigimu, dužęs ir N. Puteikienę sužalojęs stogo stiklas įrengtas pagal standartus. Pasak direktoriaus, stiklas buvo grūdintas, tad subyrėjo į smulkias dalis. „Ponas N. Puteikis įstatymų leidėjas, jis gali Seime iškelti klausimą dėl standartų“, – į parlamentaro pastabas, kad stogui pasirinktas netinkamas stiklas, reagavo M. Novickij.

Jis neišdavė, ar studentai iš Azerbaidžano viešbutyje dar gyvena. Viešbučio vadovo teigimu, ši informacija konfidenciali.