„Vakar Zarasų apylinkės teismas, patenkinęs Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroro prašymą, pagreitinto proceso tvarka išnagrinėjo nusikaltimų piliečių rinkimų teisėms, Seimo rinkimų ir referendumų tvarkai baudžiamąją bylą, kurioje Zarasų miesto 37 metų gyventojas R. G. įtariamas papirkimu trukdęs asmenims realizuoti savo teisę rinkti. Vakar valstybės kaltintojas prokuroras Genadijus Jefimovas prašė teisiamąjį pripažinti kaltu ir paskirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę. Nuosprendį teismas numato skelbti penktadienį, spalio 19 d. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad spalio 10 ir 11 d. Zarasų mieste R. G., paprašytas kandidato į 2012 metų Lietuvos Respublikos Seimo narius papirkti asmenis ir tikėdamasis gauti sau materialinį atlygį, keliems asmenims pažadėjo atsilyginti po dešimt litų, jei jie balsuos už numeriu „3“ pažymėtą Darbo partiją ir Darbo partijos kandidatą. Papirkti asmenys įvykdė prašymą ir jiems buvo sumokėta“, - teigiama prokuratūros išplatintame pranešime.

R. Podolskis į Seimą kandidatuoja su Darbo partija. Jos sąraše politikas buvo įrašytas 73 numeriu.

Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje, kur jis kandidatavo kaip vienmandatininkas, R. Podolskis užėmė antrąją vietą ir pateko į lemiamą antrąjį rinkimų turą.

Šioje apygardoje R. Podolskiui puikiai sekėsi ir gaunant pirmumo balsus partijos sąraše. Dabartiniais duomenimis, prokurorams užkliuvęs „darbietis“ Zarasų-Visagino apygardoje surinko 359 pirmumo balsus, nusileisdamas tik partijos lyderiams – Viktorui Uspaskichui, Loretai Graužinienei ir Vytautui Gapšiui.

Ikiteisminį tyrimą dėl R. Podolskio veiksmų per dvi dienas atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėja, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroras.

Pirko 5 po 10 Lt

Rinkimų dienomis Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariate pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Vieno ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad 37-erių metų amžiaus Zarasų miesto gyventojas R. G. spalio 10–11 dienomis, Zarasų mieste, turėdamas tikslą paveikti rinkėjų valią, pažadėjo jiems atsilyginti po 10 litų kiekvienam, jei jie 2012 metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose Zarasų rajone balsuos už numeriu „3“ pažymėtą Darbo partiją ir Darbo partijos kandidatą, ir šiems dalyvavus rinkimuose, davė po 10 litų. Kaip DELFI patvirtino Zarasų policija, R.G. pavyko tokiu būdu už balsavimą atsilyginti 5 rinkėjams.

Taip papirkdamas asmenis, R. G. trukdė jiems realizuoti savo teisę rinkti, skelbia policija.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai šį nusikaltimą ištyrė per 48 valandas ir spalio 16 d. ikiteisminio tyrimo bylą, pagreitinto proceso tvarka, perdavė nagrinėti Zarasų rajono apylinkės teismui.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariate toliau atliekamas tyrimas dėl kitų asmenų, kurie trukdė rinkėjams pasinaudoti rinkimų teise.

Naujausiais patikslintais duomenimis, policija yra gavusi 261 pranešimą apie galimus rinkimų pažeidimus, pradėti 13 ikiteisminių tyrimų.

Daugiausiai nusiskundimų yra susiję su Darbo partija.