„Turbūt jau tampa tradicija, kad tokios šventės nebūna labai lengvos, tų įvykių visada būna šiek tiek daugiau. Nebuvo išimtis ir šios Kalėdos. Tikrai tas įvykių suvestines matėme dvigubai ilgesnes nei įprastą dieną. Įvykių ir iškvietimų pareigūnams tikrai netrūko“, – teigė policijos atstovas R. Matonis.

Jo teigimu, šių švenčių tragiškomis vadinti negalima.

„Bet tikrai įvykių, kuriuose buvo žalojami žmonės, įvykių, po kurių žmonėms teko važiuoti į ligonines tikrai netrūko“, – aiškino jis.

R. Matonis LNK žinių eteryje pasidalijo spėjimu, jog daugumos įvykių priežastis yra labai paprasta – alkoholis. Jis papasakojo ir apie per šias šventes įvykusius smurto atvejus.

„Besaikis jo vartojimas. Ir mes matome, kad kuo daugiau yra švenčių dienų, išeiginių, tuo daugiau tų įvykių, susijusių su alkoholiu ir vyksta. Alkoholis išprovokavo smurtinius atvejus.

Galbūt stebina tai, kad žmonės kenčia ne nuo svetimų žmonių, o nuo savo artimo rato: sutuoktinių, kaimynų, brolių, seserų. Visi kartu švenčia Kalėdas, vartoja alkoholinius gėrimus, pykstasi.

Ir tais pykčio proveržiais griebiasi kirvius, peilius, šakutes. Buvo atvejis ir kai su verdančiu vandeniu užpylė sutuoktinis sutuoktinę. Manau, kad tai yra atvejai, kai alkoholis aptemdo protą žmonėms ir jie daro tokius protu nesuvokiamus dalykus“, – teigė policijos atstovas.

Anot jo, panašūs įvykiai fiksuojami ir tais savaitgaliais, kai būna išmokamos socialinės išmokos žmonėms, kurie gyvena kukliau.

„Jie gauna išmokas, tada irgi būna didelės šventės tuose namuose. Ir tikrai fiksuojame labai daug pranešimų, kur yra smurtas naudojamas, kur žmonės nuo to kenčia“, – teigė R. Matonis.

Policijos atstovas R. Matonis teigė, jog šventinio savaitgalio metu pareigūnai daug dėmesio skyrė ir eismo priežiūrai, vyko reidai.

„Neblaivių vairuotojų buvo sustabdyta ir sulaikyta nemažai. Galima sakyti, kad dešimtimis. Tikėkimės, kad tai padėjo išvengti kažkokių skaudžių pasekmių. Bet matome ir tam tikrų eismo įvykių, kuriuos padarė neblaivūs vairuotojai“, – LNK sakė jis.

Jo teigimu, per šventinį savaitgalį nežuvo nei vienas eismo dalyvis keliuose.

„Išskyrus skaudų įvykį jau antradienio rytą, kai krovininis automobilis sužalojo dviratininką. Bet iš esmės, eismo įvykių su žuvusiais asmenimis neturime“, – pabrėžė R. Matonis.

Visą LNK pokalbį su policijos atstovu R. Matoniu žiūrėkite čia: