Antradienio naktį situacija ims keistis. Danguje atsiras tankesnių debesų. Vietomis, didžiausia tikimybė Rytų Lietuvoje, pasirodys nedideli krituliai. Kai kur galima silpna lijundra. Pūs vakarinių krypčių vėjas, išliks nestiprus. Pirmoje nakties pusėje temperatūra dar kris iki 13-18, Rytų Lietuvoje spės pašalti ir iki 20, o vakariniame šalies pakraštyje bus apie 8-12 laipsnių šalčio. Antroje nakties pusėje temperatūra ims kilti.

Antradienio dieną dangus jau bus apniukęs, nedidelių pragiedrulių bus tik vakariniuose rajonuose. Kai kur iškris negausūs trumpi krituliai, vietomis galima silpna lijundra. Ims stiprėti vakarinių krypčių vėjas ir sieks 7-12 m/s. Plūstelėjus šiltesnei oro masei temperatūra bus silpnai neigiama – apie 0-5 laipsnius šalčio, o pajūryje jau pakils aukščiau nulio ir šils iki 1-3 laipsnių šilumos.

Trečiadienį orai išliks panašūs. Vietomis sulauksime nedidelių kritulių, kai kur tikėtina silpna lijundra. Vakarų, šiaurės vakarų vėjas išliks apysmarkis. Naktį temperatūra bus tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, o diena bus šilta ir temperatūra sieks 0-5 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį link Lietuvos priartės žemo slėgio sūkurys. Daugelyje rajonų sulauksime kritulių, vyraus nedideli kiekiai. Vėjas bus vakarų, šiaurės vakarų, dieną pereinantis į šiaurės, smarkokas. Naktis išliks nešalta ir bus tarp 1 laipsnio šalčio ir 3 šilumos, o dieną laikysis šiluma ir temperatūra kils iki 0-5 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį krituliai lankysis vietomis, o dieną išplis į didesnę šalies dalį. Vėjas bus naktį šiaurinių, dieną vakarinių krypčių, apysmarkis. Naktis bus vėl šaltesnė ir temperatūra pažemės iki 8-13, pajūryje 5-7 laipsnių šalčio, o dieną svyruos tarp 4 laipsnių šalčio ir 1 šilumos, pajūryje sušils iki 3 laipsnių šilumos.

Po šaltesnio penktadienio savaitgalį vėl atkeliaus šiltesni orai ir temperatūra svyruos arti 0 laipsnių, o mišresnių kritulių vis pasitaikys.