„EuroPride“ – tai tarptautinis LGBT renginys, kasmet rengiamas vis kitame Europos mieste. Tiesa, dėl galimybės rengti „EuroPride 2027“ Vilniui dar tektų pakovoti su kitais Senojo žemyno miestais, tačiau šansų Vilnius esą turi.

Vilniaus tarybos Žmogaus teisių komiteto pirmininkė Ieva Dirmaitė LNK Vidurdienio žinioms teigė, kad sostinės tarybos dauguma yra sutarusi sudaryti prielaidas tokiam renginiui vykti Vilniuje.

„Be abejonės, tai yra ne tik paradas, su kuo iš pirmo karto asocijuojasi šitas renginys, tai yra didžiulis kiekis konferencijų, dirbtuvių ir kitų dalykų, skirtų būtent žmogaus teisėms“, – pasakojo ji.

Anot tarybos narės, visų pirmiausiai Vilnius turėtų paskelbti, kad ketina būti miestu – kandidatu.

„Varžybos dėl organizatoriaus vardo šiam renginiui yra tikrai aktyvios ir konkurencija yra tikrai milžiniška, kalbame apie 2027-uosius metus, tai dar ketveri metai prieš akis“, – pabrėžė ji.

I. Dirmaitės teigimu, į teisę rengti „EuroPride“ jau pretenduoja du miestai, Vilnius, jei priimtų ketinimų protokolą, būtų trečias.

„Turime patirtį: Vilniaus 700-ųjų metų jubiliejaus renginiai, NATO samito organizavimas parodė, kad Vilnius turi talentų, yra kūrybiškas ir tikrai gali suorganizuoti geriausio lygio tarptautinį renginį“, – teigė politikė.

Pasak jos, reikia realiai vertinti situaciją – skirtingų nuomonių ir nepritariančių tokio renginio idėjai bus.

„Tačiau 2022 metų „Baltic Pride“ renginiai, ne tik pačios eitynės, parodė, kad miestas yra pasiruošęs tokių temų renginiams. Aš manau, kad žmonės tampa atviresni, nori kad miestas skambėtų tarptautinėje arenoje, o šiuo atveju tai yra puiki galimybė turėti kažkiek finansinės injekcijos į turizmo sektorių“, – atkreipė dėmesį ji.

Pasak I. Dirmaitės, tokie renginiai dažnai patraukia ir investuotojų akį, sulaukia didžiosios žiniasklaidos dėmesio.

Visą LNK Vidurdienio žinių pokalbį su I. Dirmaite žiūrėkite čia: