Sekmadienį neišlaikė ir naujojo Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus kantrybė.

„Žmonės kaip visada plūsta pasiselfinti prie sakurų. Lyg ir kiekvieną pavasarį tas pats. Tačiau kai kam tai, atrodo, yra naujiena. Bent jau taip atrodo iš šios nuotraukos. Miestas – gyvas. Žmonės juda. Savivaldybė irgi turi judėti atitinkamai“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė jis žadėdamas, kad šiukšlių kalnai aplink šiukšliadėžes tokiomis progomis bus išimtis, o ne kasdienybė.

Panašu, kad problemos buvo pradėtos spręsti iš karto. Kaip DELFI informavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, šalia specialiai Sakurų parke pastatytų 3 papildomų konteinerių pirmadienį, šalia skulptūros, buvo pastatytas dar vienas.

„Vilniečiai prašomi šiukšles, jeigu šiukšliadėžė prie išėjimo yra perpildyta, išmesti į konteinerius, kurie stovi vos už kelių metrų“, – sakoma Vilniaus miesto savivaldybės komentare.

Šiukšliadėžes sumeta į upes

Nors vilniečiai piktinosi ir tuo, kad šiukšliadėžių buvimo vieta yra nepatogi, viešai išplatintame pranešime teigiama, kad kitos vietos joms statyti tiesiog nėra.

„Vasarą šiukšliadėžės nėra statomos palei Neries krantinę. Pagrindinė to priežastis – vandalai. Prieš kelerius metus palei Neries krantinę įrengtos šiukšliadėžės buvo sumestos į Nerį. Panaši situacija pasikartojo prieš kelias savaites, kai šiukšlių konteineriai, esantys šalia krantinės, buvo sumesti į Vilnią“, – aiškinama pranešime.

Planuojama, kad Sakurų parke šiukšliadėžės stovės tol, kol žydės sakuros ir čia lankysis daugiau nei įprasta vilniečių ir miesto svečių.

Papildomos šiukšliadėžės buvo pastatytos ir Subačiaus apžvalgos aišketėleje. Planuojama, kad ten jos stovės iki vasaros pabaigos.

Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, sostinėje iš viso įrengta 2570 šiukšliadėžių. Jos pastatytos viešojo transporto stotelėse, dažnai lankomose vietose. Skaičiuojama, kad šiukšliadėžės sostinėje centre įrengtos vidutiniškai kas 500 m. Pagal sutartis su rangovais iš visų šiukšliadėžių šiukšlės turi būti išvežtos iki 8 val. ir tai daroma kasdien. Visų šiukšliadėžių priežiūra kasmet kainuoja 253 tūkst. Eur.