„Kyjivas pasakys, kada jis (karas – ELTA) baigiasi ir kokiomis sąlygomis. Ukrainiečiai už šį karą moka krauju, mes tik sumokame sąskaitas ir kai kurie net nelabai dideles“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Ministras aiškino, kad šiuo metu pagrindinis dar viešai neįvardintas klausimas yra, koks Vakarų bei likusio pasaulio požiūris į Rusiją liks po karo. Jis tikina, kad Vakarų politikų pasisakymai, jog Ukrainai reikėtų daryti teritorines nuolaidas, siekiant kuo greičiau užbaigti karą, yra neadekvatūs realybei, kurią matome šiandien.

„Pastebiu tam tikrą siekį kurti erdvę normalizacijai. Manau, kad tai yra labai pavojinga tendencija. Mes įvardiname, kad putinistinis režimas, kuris šiuo metu valdo Rusiją, yra genocidinis režimas, pasiruošęs nušluoti žmones tik dėl to, kad jie priklauso vienai ar kitai tautai ir bet kokia normalizacija su šiuo režimu, man yra nesuvokiama“, – sakė politikas.

G. Landsbergis mano, kad panašūs pareiškimai yra pavojingi ir Lietuvai, nes taip normalizuojamas ne tik santykis su Putino režimu, bet ir su tuo, ką tas režimas daro.

„Tai yra labai stiprus signalas visiems kitiems, potencialiems agresoriams, nusikaltėliams, kad jeigu jie padarys nusikaltimą ir jų nenušluos per tris mėnesius, tada viskas tvarkoje“, – tvirtino užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad buvęs JAV valstybės sekretorius Henry`is Kissingeris mano, kad Ukraina turi sėsti prie derybų stalo su Rusija, net jei iš jos bus pareikalauta nuolaidų. H. Kissingeris ėjo JAV valstybės sekretoriaus pareigas 1973-1977 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)