Jo teigimu, ši istorija turės poveikį nedidelei G. Nausėdos rinkėjų grupei. Tačiau tai tik įdomaus politinio proceso pradžia, kalbėjo A. Katauskas, jo eiga priklausys ir nuo paties šalies vadovo, ir nuo jo oponentų.

„Tačiau tai, kiek ši žinutė išbus viešojoje erdvėje ir kaip ją išnaudos politiniai oponentai gali būti kertinės vietos. Nuo ko stipriai priklausys ne tik prezidento apsisprendimas dalyvauti rinkimuose, bet ir rinkimų rezultatai.

Vien tik pačios žinutės paviešinimas kol kas yra pati pradinė stadija labai įdomaus politinio proceso, siūlyčiau į ją taip žiūrėti. Jis, ko gero, jis įgaus ir daugiau formų, pavyzdžių. Tikrai pasisakys politiniai oponentai, ar tiesiog ekspertai, kaip tai vertinti. Tolimesnis prezidento G. Nausėdos elgesys ir kaip jam pavyks atlaikyti, ar paaiškinti savo veiksmus, tikrai turės įtakos“, – LNK eteryje kalbėjo komunikacijos specialistas.

A. Katauskas, paklaustas, kas buvo didesnė klaida – į Komunistų partija įstoti 1988 metais, ar nuslėpti šį faktą rinkimuose, teigė, kad fakto nuslėpimas itin skausmingas.

„Visais atvejais – pirmas pasakydamas tu vairuoji temą. Tu gali pasakyti faktus, kurie nėra labai geri, arba gali būti skirtingai interpretuojami, tada gali pateikti savo nuomonę. Šiuo metu prezidentas atsilieka – ne jis pasakė tą žinutę. Apie tai pradėjo kalbėti viešoji erdvė, žiniasklaida. Ir dabar prezidentas yra arba puolančiojo, arba besiginančiojo pozicijoje. Bet niekados ne tas, kuris valdo pačią temą.

Todėl manau, kad klaida buvo nepaminėti, tada aiškintis, kad tai buvo neprivalomas laukelis, todėl jis nebuvo užpildytas man atrodo yra bandymas išlošti laiko sugalvojant, ką daryti. Bet klaida buvo nuslėpti einant į tokį postą ir tikintis, kad apie tai niekas nesužinos“, – savo įžvalgomis LNK vidurdienio žiniose dalijosi komunikacijos ekspertas A. Katauskas.

Arijus Katauskas

Jo teigimu, konfliktas tarp prezidento G. Nausėdos ir didžiausios valdančiosios jėgos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) nėra naujas.

„Tai yra naujas etapas turbūt šiame procese. Konservatoriams reikalinga konfrontacija, priešininkas politinis, taip pat bandant atsitraukti nuo nemalonios temos – TS–LKD pralaimėjo rinkimus. Kartu, žinoma, ruošimasis ir naujiems rinkimams, turint omenyje, kad dabartinis šalies vadovas nugalėjo dabartinę premjerę Ingridą Šimonytę – konservatorių iškeltą kandidatę.

Manau, kad kiek neteisūs yra konservatoriai, sakydami, jog tai nėra susiję su rinkimais. Viskas yra susiję su rinkimais – ar tie, kurie buvo, ar tie, kuris dar bus už metų. Tas etapas jau prasidėjo“, – konstatavo komunikacijos specialistas A. Katauskas.

Jis sutiko, jog Kremlius šia istorija gali pasinaudoti.

„Žinoma, kad bet koks konfliktas, vienybės neturėjimas yra pavojingas. Kremlius jau daugybę kartų pasinaudojo. Bet manau, kad klausimas yra į abi puses – jis pakankamai senai, galimybė sėdėti prie bendro stalo ir sakyti bendras žinutes turėjo ne vieną ir ne du kartus – Seimas, Vyriausybė ir Prezidentūra. Dėl to konflikto yra atsakingos visos pusės, visi kartu“, – tikino A. Katauskas.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su komunikacijos specialistu A. Katausku žiūrėkite čia: