„Kol kas sniegas yra purus ir lengvas, o šilumos ir atlydžio kol kas tikrai nematyti. Kad ir žvelgiant į trečiadienio orų prognozę. Naktį orus lems aukštesnio slėgio juosta. Taigi, Lietuvoje sniego bus labai nedaug, jeigu ir pasnigs, tai nežymiai ir vietomis.

Vėjas taip pat nurims, bet šaltis naktį daug kur 12–18, vakariniuose rajonuose – kai kur 5–8 laipsniai. O prie jūros vienu kitu laipsniu šaltis bus dar švelnesnis“, – teigė sinoptikas.

Trečiadienio dieną, pasak jo, mažos permainos bus pastebimas.

„Atmosferos slėgis pradės kristi, šiek tiek padaugės debesų. Bet tokių ryškesnio sniego dar nėra numatoma“, – kalbėjo V. Sakalauskas.

Bet vėl pradės stiprėti pietų ir pietryčių krypčių vėjas, nes iš vakarų po truputį artės naujas ciklonas.

„Taigi, prie jūros trečiadienį vakarop jau kai kur vėjo gūsiai ir 15–17 m/s gali siekti.

Paminėjau, kad vėjas stiprėja, o kadangi sniegas lengvas, dieną yra tikimybė, kad kai kur ir papustys“, – LNK vidurdienio žinioms sakė sinoptikas V. Sakalauskas.

Jis taip pat pasakojo, kur antradienį fiksuotas didžiausia sniego danga.

„Tiems, kas mėgsta sniegą žiemą yra geros žinios, bet kelininkams ir vairuotojams tokios žinios yra ne itin malonios. Kai matome Lietuvoje pakankamai gausiai pasnigo, o šį sniegą atnešę iš vakarų atkeliavęs ciklonas, žemo atmosferos slėgio sūkurys. Taigi, pirmadienį ir antradienį jis pažėrė tikrai nemažai sniego.

Dabar kai kur sniego danga pasiekė ir 20 centimetrų. Daugiausiai tai Rytų Lietuvoje, tiesa, ne visur. Bet yra vietovių, kur ir 21 centimetrą sniego dangos storis pasiekė. Tai Ukmergė, Vilnius, Rokiškis, Švenčionis, kai kur kitur – mažiau. Pakankamai sniego yra ir Žemaičių Aukštumoje – apie 16 centimetrų.

Kitur yra mažiau, bet vis tiek visa Lietuva yra padengta sniegu“, – teigė sinoptikas V. Sakalauskas.

Visą LNK žinių pokalbį su sinoptiku V. Sakalausku žiūrėkite čia: