„Vilniečiai skundžiasi ir skundžia renginių organizatorius nuolat“, – LNK sakė V. Petreikis.

Jo teigimu, renginių organizatoriai į skundus turi reaguoti, įvertinti jų priežastis, tačiau, kaip paaiškino V. Petreikis, dažnai skundai būna nepagrįsti.

„Nesupranti, dėl ko jie yra daromi, gal piktybiškai yra kenkiama... Įvariausių būna situacijų“, – komentavo asociacijos atstovas.

Pašnekovas LNK pasakojo, kad, kalbant apie kultūrinius renginius ir koncertus, dažniausiai vilniečiai skundžiasi dėl garso, ypač vėlai, vadinamosiomis miego, poilsio valandomis.

„Situacijų greičiausiai yra įvairių ir pažeidimų gali būti, bet paprastai tie skundai būna be jokių įrodymų, visiškai be jokių faktų ir nelabai galima apčiuopiamai įvertinti, ar yra padaryti kažkokie pažeidimai“, – sakė V. Petreikis.

Jis patikino, kad absoliuti dauguma renginių organizatorių elgiasi pagal nustatytus reikalavimus.

„Vilniuje renginių yra tikrai nemažai, tai yra gyvas miestas, tuo reikėtų džiaugtis. Manau, kad niekas nenorėtų gyventi mieste, kuriame nieko nevyksta, nes renginiai pritraukia ir turistų, kuria ir pridėtinę vertę, sukuria ir darbo vietas, ir, galų gale, kultūrina žmones bei juos edukuoja. Tai renginiai yra gerai savaime, bet vertinti, ar jų reikėtų daugiau, ar mažiau, gana sudėtinga“, – teigė V. Petreikis.

Jo teigimu, vasarą išauga renginių lauke skaičius.

„Yra nustatytos ramybės valandos, kuriomis negalima viršyti tam tikro garso. Iš esmės tai gali kelti kažkokį nepasitenkinimą arba nesusipratimą, vien dėl to, kad tų renginių atsiranda lauke – jų žiemą arba šaltuoju periodu mes neturime ir žmonėms galbūt būna neįprasta, jei jie gyvena senamiestyje arba netoli koncertinių aikštelių. Jiems atsiranda garsas, kurio anksčiau nebuvo, net jei jis neviršija ar nepažeidžia kažkokių reikalavimų“, – kalbėjo asociacijos atstovas.

„Aš manau, kad reikia šiek tiek kantrybės ir pakantumo renginiams. Siūlau visiems pasižiūrėti ir apsilankyti tuose renginiuose“, – pridūrė V. Petreikis.

Visą LNK pokalbį su Renginių industrijos asociacijos valdybos narių žiūrėkite čia: