Anot Seimo vadovo, šioje istorijoje nebuvo jokios intrigos. Medžiaga, „Žinių radijui“ kalbėjo V. Pranckietis, tiesiog nebuvo formalizuota. Be to, nesant vaizdo įrašo, esą buvo sudėtinga nustatyti tuos, kurie kalba. Todėl, pabrėžė Seimo pirmininkas, jis siūlys filmuoti komiteto posėdžius.

„Mes negalime formalaus statuso neturinčios medžiagos taip laisvai teikti. Problema yra labai paprasta. Problema yra ta, kad garso įraše mes nežinome, kas kalba. Mes galime tik manyti, nustatyti. Jeigu kas nors įsiterpia pokalbio metu, taip pat nežinome, kieno tai diskusija“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad identifikavimo problemai spręsti siūlys, kad posėdžiai būtų ne tik įrašomi, bet ir filmuojami.

„Tai būtų visiškai taip pat, kaip ir kituose posėdžiuose. Jie taptų visiškai viešais, bet, žinoma, tai turi būti svarstoma Seime“, – teigė V. Pranckietis.

Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas antradienį paviešino 2017 m. rugsėjo 20 d. komiteto posėdžio įrašą. Jo teigimu, techniniai klausimai negali būti painiojami su politika. A. Stančikas sakė, kad situacija, kuomet valdyba nusprendė neduoti įrašo, sudarė prielaidas manipuliuoti informacija, kelti visuomenės nepasitikėjimą.

„Todėl šiandien su visa atsakomybe viešinu minėto posėdžio stenogramą ir garso įrašą. Tikiuosi, kad tai išsklaidys bet kokias abejones mūsų darbo skaidrumu“, – kalbėjo A. Stančikas.

Diskusijos kilo, kai Seimo valdyba atsisakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnui Gabrieliui Landsbergiui pateikti Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio praėjusių metų rugsėjo 20-osios įrašą, kuriame buvo svarstomas žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo pataisos, galinčios būti svarbios asmenims, nuosavybės teise turintiems daugiau kaip 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

Į tai reaguodamas, G. Landsbergis kreipėsi į Seimo Pirmininką, prašydamas jį užtikrinti, kad Seimo sprendimu būtų panaikintas Seimo valdybos sprendimas, kuriuo neleidžiama opozicijai gauti Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdžio garso įrašo.