Kad viename iš Mažeikių daugiabučių buvo galima tikėtis tragedijos liudija ir kaimynų pasakojimai. Rasa matė ir girdėjo, kaip du sutuoktiniai pykosi.

„Vakare, kai aš ėjau namo, jie labai barėsi pirmame aukšte, prie laiptų. Tas vyras ją labai keikė. Kiek aš girdėjau, tai ją naktį labai muša“, – žurnalistams pasakojo šio namo gyventoja Rasa.

Kiek vėliau naktį jaunos moters riksmus ir jo sutuoktinio šūkavimus išgirdo daugiau žmonių.

„Sakė kaimynai, kad ji cypė. Gal ją spardė.. Aš tiksliai negaliu jums pakomentuoti“, – kalbėjo ji.

Kita daugiabučio gyventoja teigė, jog vakarą prieš nelaimę pora triukšmavo lauke.

„O naktį, ar apie vidurnaktį ją tampė po koridorių už plaukų“, – teigė moteris.

Po įtemptos ir baisios nakties kaimynai išvydo dar kraupesnį vaizdą – iš dešimto aukšto tiesiai po langais iškrito devyniolikmetė.

„Po langais, labai žiauriai buvo. Esu labai sukrėsta“, – kalbėjo viena daugiabučio gyventoja.

Mažeikių ligoninė

Medikams jos gyvybės išsaugoti nepavyko. Jauna moteris nuo daugybinių kūno sužalojimų mirė ligoninėje.

„Buvo atliktas kompiuterinis tomografijos tyrimas, kuris konstatavo daugybinius galvos smegenų sužalojimus, stuburo, dubens, rankų ir panašiai. Mums atrodo, kad ji užkliuvo, galbūt ir už turėklo, ar balkono, nes dar papildomi buvo sužalojimai“, – pasakojo Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys.

Darbo ėmėsi Šiaulių apygardos prokuratūra. Moters nužudymu kaltinamas jos 21 metų sutuoktinis. Vyras gerai žinomas teisėsaugai, anksčiau teistas ne kartą.

„Nusikalstama veika yra kvalifikuota kaip tyčinis nužudymas. Kadangi tyrimo metu gauta duomenų, kad mirtis yra galimai smurtinė. Dabar turimais duomenimis, moteris galimai iškrito pro daugiaaukščio namo balkono langą“, – LNK žinioms sakė prokurorė Laimutė Martinavičienė.

Romų tautybės šeima turėjo du mažamečius vaikus. Anot kaimynų, vienam yra vos keli mėnesiai.

„Du mažiukai vaikai liko našlaičiais – nei tėvo, nei mamos. Vienam metukai tik, kitas gimė gegužės mėnesį tik. Tokie mažuliukai“, – apgailestavo viena daugiabučio namo gyventoja.

Dėl nužudymo įtariamas vyras šiuo metu suimtas 3 mėnesiams. Vaikai, anot prokurorės, saugioje aplinkoje.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: