Beveik dviejų minučių trukmės įraše matyti kažkokiame rūsyje stovintys trys kariai, už kurių pakabinta istorinė Baltarusijos vėliava ir herbas su Vyčiu.

Ar įraše skambantį tekstą skaito vienas iš karių, ar jis įrašytas atskirai, suprasti sunku, nes visi trys vyrai dėvi kaukes.

„Mes, tikri Baltarusijos patriotai, kreipiamės į Lietuvos žmones ir valdžią. Jau trejus metus esame tremtyje, mūsų šalyje valdžią uzurpavo diktatorius. Mūsiškiai lieja kraują Ukrainoje ir ruošiasi bazėse Lenkijoje ir Lietuvoje išvaduoti savo gimtąsias žemes nuo diktatoriaus Lukašenkos“, – lietuviškai kreipiamasi vaizdo įraše.

Jame su aiškiai girdimu akcentu aiškinama, kad susidurta su spaudimu Baltarusijos aktyvistams ir Lietuvos valdžios įžeidimais.

VSD antradienį Delfi teigė, kad bendradarbiaudamas su kitomis institucijomis, atlieka tyrimą dėl išplatinto socialiniuose tinkluose vaizdo įrašo, kuriame neva Ukrainoje kovojančio ir dabartiniam Baltarusijos režimui oponuojančio Kalinausko pulko vardu grasinama Lietuvai ir konkretiems jos politikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)