Pasak jo, Regionų partija liko vienintele politine jėga, „kuri dar neišdavė tradicinių vertybių“.

„Didžiulis potencialas (...) rajonuose nepanaudojamas. Čia nevystoma infrastruktūra, nekuriamos darbo vietos. Griūna ne tik tiltai ir keliai, bet baigiamos sunaikinti bibliotekos, kultūros, centrai, ligoninės. Jei kažkur padėtis ir geresnė, tai tik atsidavusių ir išskirtinių gebėjimų savivaldos atstovų dėka“, – sekmadienį vykstančiame partijos suvažiavime kalbėjo J. Pinskus.

„Likome, ko gero, vienintelė, neišdavusi pamatinių vertybių ir pagrindinių programos nuostatų politinė jėga Lietuvoje“, – teigė politikas.

Jis bendrapartiečiams sakė, kad Lietuvoje „iš viso“ nebėra regioninės politikos.

„Juk prisidengiant kruvina (...) agresija prieš Ukrainą imamasi spekuliuoti situacija, o šalies viduje gyvenimas yra sujauktas. Prisidengiama pseudo-reformomis, o iš tiesų matoma, kad jos visos eina perniek ir regioninės politikos nebėra iš viso“, – kalbėjo parlamente dirbantis Regionų partijos politikas.

Jis dėstė, jog dėl valdančiųjų „arogancijos ir atitrūkimo nuo daugelio žmonių rūpesčių“ bei „kenksmingų geopolitinių sprendimų“ Lietuvoje kilo „energetinė ir ekonominė suirutė“, „praktiškai sužlugdyti“ „Lietuvos geležinkeliai“, Klaipėdos uostas, „Lifosa“, kitos valstybės valdomos įmonės.

Ministrų kabinetui, teigė politikas, trūksta „ne tik kompetencijos, bet ir sąžinės, skaidrumo, elementaraus žmogiškumo“.

„Labai dažnai net susidaro įspūdis, kad jie patys vieni su kitais nesikalba, nesuderina pozicijų ir net nesuvokia už kokias valstybės gyvenimo sferas yra atsakingi”, – valdančiuosius kritikavo opozicijos Seime atstovas.

„Dauguma mūsų žmonių nereikalauja išskirtinių sąlygų, nesigviešia svetimo ir nesvajoja apie pilis ar jachtas. Jie tiesiog nori gyventi, užsidirbti savo gimtinėje ir jaustis čia jaukiai. O ne būti paverčiami biurokratų įkaitais, kurie savo arogancija net buvusius baudžiavos ponus kartais pralenkia, įsivaizduodami, kad kiekvienas į jį besikreipdamas (...) yra jo pavaldinys”, – kritiką valdantiesiems dėstė J. Pinskus.

Kartu J. Pinskus pabrėžė, jog Regionų partija bus geriau nei bet kada pasiruošusi kitų metų rinkimams Lietuvoje, ženkliai pagerino finansinę padėtį, taip pat nuosekliai auga partijos narių skaičius.

Pasak jo, partijoje – jau 5,8 tūkst. narių, 2024 m. rinkimuose ji disponuos maždaug 273 tūkst. eurų biudžetu.

Jo teigimu, dar 2021 m. partija turėjo neigiamą 71 tūkst. eurų balansą, o partijoje buvo apie 3 tūkst. narių.

„Sekančiam rinkimų maratonui būsime gerokai labiau pasiruošę nei anksčiau“, – teigė J. Pinskus.

Kitąmet Regionų partija planuoja „stipriai ir nuoširdžiai“ rengtis kitų metų Europos Parlamento, Seimo ir prezidento rinkimams.

Lietuvos regionų partija buvo įsteigta 2018 m. kovo mėnesį, kai kilus kivirčams Lietuvos socialdemokratų partijos gretose dalis narių atsiskyrė nuo politinės jėgos. Tiesa, iki 2021 m. partija vadinosi Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Šiuo metu Lietuvos regionų partiją parlamente atstovauja du Seimo nariai – J. Pinskus ir Andrius Palionis.