„Pamačius gatvėje akivaizdžiai taršų automobilį, mes turime turėti teisę jį sustabdyti, patikrinti ir išimti iš eismo“, – „LNK Žiniomis“ teigė S. Gentvilas.

Aplinkos ministras jau anksčiau pranešė, jog nebesiūlys įvedinėti automobilių taršos mokesčio. Vietoje to, pasak jo, automobiliai bus griežčiau apžiūrinėjami.

„Techninė apžiūra, kuri pakeltų standartą, nepraleistų taršesnių automobilių, sužiūrėtų galimus išpjovimus – karbiuratorių, katalizatorių ar dar kažko“, – komentavo politikas.

Simonas Gentvilas

Sustiprinta taršių automobilių kontrolė, pasak jo, bus ir gatvėse.

„Rugsėjo mėnesį prasideda kontrolė gatvėse dūmijančių automobilių, kurie bus patikrinti, ar jie neviršija dūmingumo, sieringumo, smalkių ir panašiai. Ką mes matome iš savo analizės, maždaug 3 ar 4 proc. Vilniaus gatvėmis važinėjančių automobilių yra techniškai netvarkingi“, – pažymėjo ministras.

Kaip veiks automobilių patikra, iki galo dar neaišku.

„Jeigu jūs sustojate kamštyje ir matote dūmų debesį, bus gal koks pranešimas savininkui, kad kviečiame atvažiuoti pasitikrinti pakartotinai arba pasižiūrėkite prevenciškai. Modelį dar išdirbsime“, – teigė S. Gentvilas.

Jis pabrėžė, kad techniškai netvarkingi automobiliai į gatvę išvažiuoti negali.

Visą pokalbį su ministru rasite čia: