LSDP atsakymus žada vasario mėnesį. V. Bruverio nuomone, tai nėra kažkoks gudrus partijos žaidimas.

„Aš manau, kad čia tiesiog partija tempia laiką, kurio ji dar vis teoriškai turi, bandydama arba įkalbinti kandidatuoti prezidento rinkimuose savo lyderę Viliją Blinkevičiūtę, arba vis dėlto priimti kitokį sprendimą, kitokį strateginį sprendimą – nedalyvauti prezidento rinkimuose apskritai ir greičiausiai juose paremti dabartinį prezidentą G. Nausėda“, – LNK „Vidurdienio žiniose“ sakė apžvalgininkas.

Visgi, jo vertinimu, toks laiko tempimas vis labiau kenkia patiems socialdemokratams.

„Kenkia partijai ta prasme, kad vis daugiau ir daugiau rinkėjų, ir patys tos partijos rinkėjai, pradeda nebesuprasti, kas vyksta, vis labiau jaučia, kad galbūt yra tai, kas yra: kad partija blaškosi, neapsisprendžia ir mėtosi. Dėl to atrodo vis dviprasmiškiau ir keisčiau, o partijai tai kuo toliau, tuo labiau kenks“, – sakė V. Bruveris.

„Eltos“ vyr. redaktorius mano, kad LSDP vadovybė tai supranta, tačiau tikėtina, kad nemato kitos išeities.

„Nes viduje vyksta kažkokia trintis ir tampymasis, kuriuo gi keliu pasukti“, – kalbėjo pašnekovas.

V. Bruveris svarstė, kad V. Blinkevičiūtė kandidatuoti į prezidentus nesiveržia, nes norėtų likti Europos Parlamente.

Vytautas Bruveris

„Antra vertus, vis dėlto galvoja, kam čia jai nerti į tą drumstą ir šaltą prezidento rinkimų vandenį, kai vis tiek greičiausiai prezidento rinkimų pabaiga yra daugmaž aiški – juos laimės Gitanas Nausėda. Tai ji pati ir partija ką šioje vietoje pasieks, jos labiausiai tikėtinu mąstymu, – nieko, tik konfliktą su dabartiniu prezidentu, kuris bus ir naujas prezidentas, ir turės bendrauti su nauja Vyriausybe, valdančiaja koalicija, kurios ašimi ir pretenduoja būti socialdemokratai“, – atkreipė dėmesį apžvalgininkas.

Jei socdemai dėtų maksimalias pajėgas į prezidento rinkimus, tuomet tai, pasak jo, programuotų ir maksimalų konfliktą su šalies vadovu.

„Jei socdemai nemestų jokių pajėgų ir maksimaliai pasistengtų įsiteikti Nausėdai jį paremdami, tai garantuotų beveik sau (žinant Nausėdą, niekas čia nėra garantuota, bet vis tiek) kažkokius gerus, palankius santykius su prezidentu. Tarp šių dviejų polių partijos vadovybė ir blaškosi, nesutardama, kuriuo gi keleliu pasukti, iš kurtos balutės atsigerti“, – sakė V. Bruveris.

Apžvalgininko vertinimu, socdemai turi bėdų ir su lyderiais – neturi ryškių politinių asmenybių.

„Tų veidų tiesiog nėra be Blinkevičiūtės. Tame ir yra partijos dar vienas aspektas – tokios sunkios padėties, nes be Blinkevičiūtės nei tarp partijos senimo, nei tarp partijos jaunimo tokių daugiau-mažiau lygiavertiškesnių, atitinkančių partijos pretenzijas ir jau turimą politinį potencialą, veidų tiesiog nėra“, – konstatavo „Eltos“ vyr. redaktorius.

Visą LNK pokalbį su apžvalgininku žiūrėkite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)