Anot profesorės, paskutinis lašas buvo šiais metais „Delfi“ paviešinta skandalinga informacija, kad Vilniaus arkikatedros kancleris kunigas Kęstutis Palikša nuteistas dėl vaikų pornografijos laikymo. Žinomam kunigui taip pat buvo iškelta byla dėl nepilnamečio vertimo lytiškai santykiauti, tačiau pritrūkus įrodymų – byla nutraukta. Visgi po „Delfi“ publikacijos tyrimas atnaujintas. Prof. D. Gailienė stebisi, kaip galėjo prokuratūra daryti kratą kunigo darbo vietoje, o vėliau žiniasklaidai Bažnyčia tikino apie tai nieko nežinojusi.

Kad nepriklausomas išorinis tyrimas būtinas, sutinka ir VšĮ „Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras“ vadovė Kristina Mišinienė.

Jos teigimu, Lietuvoje dešimtmečius tylėta apie dvasininkų seksualinius nusikaltimus. „Uoliai vykdėme vieno vyskupo reikalavimą „nenešti iš namų šiukšlių“. Nedrąsiai prabilusios aukos būdavo tuoj pat sudraudžiamos, nutildomos, arba dar blogiau, jų gyvenimai, psichologinė būsena po siūlelį išnagrinėjami, suniekinami“, – sako ji.

Viešas laiškas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)