Ir nepaisant to, situacija klubai turi neigiamų pasekmių – patalpų savininkai nusprendė su „Jazzpiliu“ nutraukti nuomos sutartį.

Žinią, kad „Jazzpilis“ vasario 24-ąją planuoja šokti pagal rusišką muziką, penktadienį feisbuke pirmasis plačiau nušvietė visuomenininkas Andrius Tapinas.

Tokį klubo elgesį Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus pasmerkė, o kultūros ministras Simonas Kairys vertino, kad jis stulbina.

Kultūros ministro Simono Kairio spaudos konferencija

„Be abejo, toks organizatorių repertuaro pasirinkimas stulbina, jau nekalbant apie šiam renginiui parinktą datą. Tačiau klubai ir apskritai pramogų verslas nėra Kultūros ministerijos kuruojama sritis, todėl nuo platesnių komentarų susilaikysime“, – teigė ministras, kurio komentarą Delfi perdavė jo atstovė spaudai Viktorija Vitkauskaitė.

A. Vaitkus tikino, kad savivaldybė susisiekė su klubo savininke, kuri, anot jo, pažadėjo neberengti rusiškos muzikos vakarėlio. Bendrai meras vertino, kad klubo laikysena – protu nesuvokiama.

Arvydas Vaitkus

„Klaipėdos miesto savivaldybė privatiems renginiams, vykstantiems privačiose patalpose leidimų neišduoda.

Mano prašymu, atsakingi savivaldybės darbuotojai susisiekė su naktinio klubo savininke, kuri atsiprašė už nesusipratimą bei šiai situacijai turi vienintelį atsakymą – neseka informacijos. Tačiau tai man yra nesuprantama ir sveiku protu nesuvokiama, kaip galima nežinoti ir nesidomėti tuo, kas vyksta visai šalia Lietuvos. Ten kur kasdien visuomenė yra priversta savo gyvybių sąskaita kovoti už laisvę.

Po pokalbio naktinio klubo savininkė pažadėjo, kad rusiškos muzikos vakarėlio nebus, o repertuarą pakeis ukrainiečių atlikėjų atliekamos dainos.

Apmaudu ir skaudu, kad tai dar vyksta“, – dėstė Klaipėdos miesto meras, kurio komentarą Delfi perdavė savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėja Gintarė Butkienė.

Klubas: nesidomime politika

Kad „vakaro planas keičiamas“, Delfi patvirtino ir pats naktinis klubas. Tiesa, elektroniniu paštu atsiųsto atsakymo niekas nepasirašė.

„Mes labai visų atsiprašome už tokį nesusipratimą. Nesidomime politika, neturime su ja nieko bendro. Nepalaikome jokių karo veiksmų, neapykantos. Labai darkart apgailestaujame“, – nurodoma komentare.

Klubas komentarą pateikė ir A. Tapinui.

„Naktinio klubo „Jazzpilis“ kolektyvas nori atsiprašyti dėl savo neapdairumo. Nors ir nelabai domimės politinėmis datomis, tačiau galime užtikrinti, kad nepalaikome jokio karo veiksmų, nesvarbu, kur jis vyksta – Ukrainoje ar kitame pasaulio krašte.

Šeštadienį nebus grojama muzika rusų kalba, nes vakarą skirsime ukrainiečių atlikėjams ir jų kūrybai. Atsiprašome“, – tokį klubo atsaką savo feisbuko paskyroje paskelbė visuomenininkas.

Pastato savininkai nutraukia nuomos sutartį


Lrt.lt žiniomis, klubas „Jazzpilis“ patalpas uostamiesčio centre nuomojosi iš Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupės. Įmonių grupė dėl reputacinės žalos nuomos sutartį su klubu nusprendė nutraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)