Jevgenijaus ir Irinos šeima turi tris vaikus, vienas iš jų – su negalia. Jie LNK pasakojo, jog šiuo metu gyvena viešbutyje, kurį surado savivaldybė.

„Dabar ieškome buto, nes socialinio būsto mums skirti negali. Matysime, kaip bus toliau. Daiktų iš namų pasiimti negalime“, – kalbėjo Jevgenijus.

Irina teigė, jog vieną kartą į butą buvo įleisti, būtiniausius dalykus pasiėmėm: rūbų, sauskelnių vaikui.

„Laukiame informacijos, ką toliau daryti ir patys ieškome, kur gyventi. Nes vaikas turi negalią, guli vežimėlyje. Variantų yra, bet tai liftas netinka, dar kažkas. Todėl kol kas gyvename viešbutyje ir toliau ieškome. Raudonasis Kryžius labai padėjo, davė visko, ko labiausiai reikia – patalynės, indų. Beliko susirasti būstą ir pirmai pradžiai, lauksime, kada galėsime savo daiktus pasiimti“, – pasakojo moteris.

Paklaustas, kaip po šio įvykio jaučiasi vaikai, Jevgenijus teigė, jog reaguoja į visokius garsus.

„Net tų pačių fejerverkų baiminasi“, – sakė jis. Irina sakė, jog sūnus prastai valgo ir miega.

„Net ir mes, kai iš namų išeiname, trumpam paliekame, neramu darosi. Stipriai tai mus paveikė“, – kalbėjo moteris.

Irina dar pridūrė, jog jų šeima į Lietuvą atvyko iš Ukrainos ir jau daug ką išgyveno.

„Ten visko netekome ir dabar likome be nieko“, – pasakojo Jevgenijus.

„Kai iš Ukrainos atvykome, atrodė, jog jau buvome kiek apsiraminę, tačiau šis atvejis vėl labai sukrėtė. Tikrai nesitikėjome, kad čia, taikioje šalyje taikos metu gali taip nutikti. Tai didelis šokas“, – sakė Irina.

Paaiškino, kaip padalino surinktas lėšas


Žmonės visiems nukentėjusiems jau suaukojo beveik 170 tūkstančių eurų ir aukoja toliau ne tik pinigais, bet ir daiktais.

Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė pasakojo, jog surinktas lėšas nukentėjusiems dalino labai paprastai.

„Nesinorėjo kažkaip skirstyti, tai nutarėme padalinti pinigus kiekvienam butui po lygiai. Tada papildomai nuo žmogaus skaičiaus, kurie gyveno tame bute. Tos sumos šiek tiek skiriasi, bet nelabai ženkliai. Norėjo kuo labiau lygybę išlaikyti“, – LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ pasakojo ji.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: