P. Gražulis sako, kad pirmadienį per slaptą balsavimą jį išdavė opozicija ir ypač piktinasi, nes balsavime dalyvavo „darbiečiai“, nes ir patys esą ne šventieji. Bet „darbiečiai“ dievagojasi, kad P. Gražulio apkaltos nepalaikė: balsuoti ėjo todėl, kad ėjo visi.

Parlamento P. Gražulio apkaltą inicijavęs Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius jam siūlo savo pagalbą.

P. Gražulis į Seimą buvo renkamas nuo 1996 metų. Tiek pat gyveno ir Seimo viešbutyje, visą laiką tame pačiame bute. Po 27 metų atėjo laikas daiktus pakuotis.

Petras Gražulis išsikrausto iš Seimo viešbučio.

P. Gražulis filosofuoja: toks gyvenimas – kada nors reikės ne tik iš buto, bet ir iš gyvenimo išeiti.

„Aš kartais pagalvoju, gal manyje net kokio čigoniško kraujo yra, kad kažkaip matot lengvai. Man atrodo jūs labiau gailit manęs negu aš pats savęs“, – kalbėjo buvęs Seimo narys P. Gražulis.

Pašalintas per apkaltą, į Seimo nario kėdę P. Gražulis negalės grįžti 10 metų – iki kol bus 75 metų amžiaus. Svarsto, gal sugrįš kitame vaidmenyje, bet neilgam.

„Eisiu dabar gal kokiu reporteriu dirbt. Vis tiek vaidensiuosi Seime“, – žadėjo P. Gražulis.

Nors ir po beveik trisdešimties metų Seime – išeitinės kompensacijos P. Gražulis negaus. Po apkaltos ji nenumatoma, nebus ir rentos.

„Ne tik P. Gražulis. Joks Seimo narys jokios valstybinės pensijos, jokios rentos negauna, ją gauna tik signatarai“, – teigė Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

P. Gražulio pašalinimą nulėmė du balsai. Per slaptą balsavimą už apkaltą buvo 86 Seimo nariai, aštuoni buvo „prieš“ ir keturi susilaikė.

P. Gražulis sako, opozicija jį išdavė: prisiekinėjo, kad balsavime nedalyvaus. Bet nedalyvavo tik valstiečiai ir mišri grupė.

Petras Gražulis išsikrausto iš Seimo viešbučio.

„Man šokas buvo iš „darbiečių“. Partija nuteista, nu ir liberalai nuteisti. Ir jie bando apsimest šventais be nuodėmės. Ir už tokį menkniekį“, – piktinosi P. Gražulis.

„Darbiečiai“ antrina: esą apkalta dėl mygtuko – absurdas.

„Už tokius absurdiškus kaltinimus gauti tokią bausmę, kuri ir su bendražmogiška logika, ir teisine logika besikertanti“, – antrino Darbo partijos vadovas Andrius Mazuronis.

Vis dėlto „darbiečiai“ balsuoti ėjo: tikina, balsavo „prieš“ apkaltą.

Ketvirtadienį Seimo nariai balsuos ir dėl „darbiečio“ Vytauto Gapšio apkaltos: iš įkalinimo įstaigos jis bus atvežtas į Seimą. A. Mazuronis teigia, kad ryšio tarp šių dviejų apkaltų nėra.

Paprašytas pakomentuoti gandus, kad Darbo partijos atstovai nusprendė P. Gražulį pasmerkti, kad būtų išgelbėtas V. Gapšys, A. Mazuronis teigė, jog tai visiškas absurdas.

„Absurdas visiškas. Čia ne pikti liežuviai taip šneka, o kvaili liežuviai taip šneka“, – sakė A. Mazuronis.

Kadangi P. Gražulis daug metų buvo renkamas Gargždų vienmandatėje apygardoje – dabar bent dešimčiai metų ji atlaisvinta kitiems politikams.

Petras Gražulis išsikrausto iš Seimo viešbučio.

„Yra tokia idėja nusipirkti kemperiuką, jau beveik esu apsižiūrėjęs. Ten yra ir dušas, ir valgyt pasidaryt. Tai gal ten kraustytis laikinai“, – svarstė P. Gražulis.

O apkaltą inicijavęs T. Raskevičius siūlo savo pagalbą.

„Aš girdėjau, sakė, dabar ieškos nuomotis buto, jam dabar žmogui naujakurio problemos. Tai jeigu jam reikės kokios pagalbos, šaukšto, šakutės ar keptuvės – į mane visada gali kreiptis, aš jam padėsiu“, – žadėjo Seimo narys T. Raskevičius.

Po truputį P. Gražulis nešėsi daiktus ir iš Seimo. Gedimino prospektą kartu paliko ir Šventas raštas.

„Viso geriausio, turbūt negrįšiu. Nu dar reiks grįžt į kabinetą pasiimt daiktus“, – LNK žinioms atsisveikindamas sakė P. Gražulis.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: