Rusų užsienio kalbos egzamino kalbėjimo dalį abiturentai jau laikė balandžio 13–14 dienomis.

Rusų užsienio kalbos valstybinį brandos egzaminą praėjusiais metais laikė 1822 kandidatai. Egzaminą išlaikė 99 proc. (2021 m. – 99,5 proc.) kandidatų. Šimto balų įvertinimą pelnė 6,2 proc. kandidatų, 2021 metais tokių buvo 18,4 proc.

Šių metų kovo pabaigoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) pasiūlė nuo 2025 m. neberengti rusų – antrosios užsienio kalbos – valstybinio brandos egzamino. Valstybiniai brandos egzaminai būtų organizuojami tiktai iš pirmųjų užsienio kalbų: anglų, vokiečių, prancūzų. Tai numatyta Pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų aprašo projekte.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo birželio 5 dieną lietuvių kalbos ir literatūros mokykliniu ir valstybiniu brandos egzaminu. Ji baigsis birželio 27 d. muzikologijos mokykliniu egzaminu.

Egzaminų sesijos rezultatus planuojama paskelbti iki liepos 13 d.

Pakartotinė brandos egzaminų sesija vyks birželio 28 d. – liepos 13 d. Jos rezultatai bus paskelbti ne vėliau kaip iki liepos 17 d.

Norintys gauti brandos atestatą turi išlaikyti 2 brandos egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros ir dar vieno dalyko brandos egzaminą arba atlikti brandos darbą. Iš viso moksleiviai gali rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus. Laikyti maksimalų brandos egzaminų skaičių šiais metais pasirinko 0,26 proc. kandidatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją