D. Pancerovas teigė, jog šiomis dienomis Lietuvos ypatingasis archyvas paskelbė ištremti numatytų žmonių sąrašą, o taip pat ir sąvadus kitų archyve saugomų bylų. Juose ir prezidento G. Nausėdos dokumentai. Šalies vadovo G. Nausėdos prašymas priimti į komunistų partiją pateiktas 1988 metų gegužės 20 dieną, o partinis bilietas išduotas 1988 metų birželio 27 dieną.

Žurnalistas D. Pancerovas feisbuke pabrėžė, jog nemano ir neteigia, kad „priklausymas komunistų partijai yra nenusiplaunama dėmė“.

„Tačiau prezidentas G. Nausėda savo politinėse kalbose linkęs sietis su Sąjūdžiu ir Sąjūdžio mitingais, kai tikrovėje tuo laiku pasirinko kitą barikadų pusę – bent jau oficialiai“, – rašė D. Pancerovas.

Jis priminė, jog kadenciją baigusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, skirtingai nei G. Nausėda, priklausymą partijai kandidato anketoje nurodydavo.

Anot D. Pancerovo, specialistai šių dokumentų autentiškumo nekvestionuoja.

Žurnalistas socialiniame tinkle pasidalijo ir Prezidentūros komentaru.

„Prezidentas G. Nausėda į komunistų partiją buvo priimtas 1988 metų gegužę. Dokumentai apie tai yra saugomi Valstybės archyve ir yra prieinami visuomenei.

Prasidėjus Sąjūdžiui, G. Nausėda komunistų partijos veikloje nedalyvavo“, – teigiama perduotame komentare.

Dar atsakyme yra pridedama, kad „kandidato į Prezidentus anketoje klausimas apie priklausymą vienai ar kitai partijai ar politinei organizacijai yra neprivalomoje užpildyti anketos dalyje.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)