„Aš buvau savo darbo vietoje, aš dirbau su savo komanda ir pasirodė, mano manymu, galbūt girtas žmogus, galbūt ir ne, bet jis pradėjo trukdyti mūsų komandai dirbti“, – taip skandalingą situaciją savaitgalį dirbant Žalgirio arenoje prisimena ten akreditaciją turėjusi Kaja Elena Brinė.

Galiausiai dėl įsiplieskusio konflikto turėjusi palikti areną.

Jauna moteris pasakojo, jog konfliktas kilo tarp jos ir žinomo sporto komentatoriaus Ervino Kvitkausko, kuris, anot pašnekovės, šiame renginyje dirbo neblaivus.

„Dėl to ir kilo konfliktas. Vadovės buvau paprašyta ir elementariai priėjau prie jo ir paprašiau elementariai netrukdyti didžėjui. Jis dirbo su mumis, jis turi klausyti mūsų komandų, o ne jūsų. Jis man atsakė keiksmažodžiu tiesiai į veidą. Paskui jis priėjo prie manęs ir vėl kalbėjo rusiškais keiksmažodžiais – kas tu čia tokia esi, ką tu čia veiki. Jis bandė fotografuoti mano akreditaciją“, – pasakojo moteris.

Nei LNK žinioms, nei kitiems spaudos atstovams su E. Kvitkausku niekaip susisiekti nepavyksta nuo pat sekmadienio.

Tiesa, jokio tyrimo dėl galimo neblaivaus darbuotojo pradėta nebuvo. Susisiekus su Lietuvos čiuožimo federacijos vadovu Vytautu Jasučiu, šis apie situaciją nedaugiažodžiavo ir apsimetė, kad nieko nebežino.

„Jūs dedate man į burną žodžius. Nedėkite man į burną žodžių“, – teigė V. Jasutis.

Paklaustas, kokiu pagrindu mergina dirbo čempionate, V. Jasutis klausė „kokia mergina“

„Kokia būtent Kaja? Ta prasme, jūs kalbat su manim, lyg aš kažką žinau“, – LNK žinioms sakė Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas.

Tiesa, dar sekmadienį V. Jasutis aiškino, jog Kaja Elena Brinė čempionate tik savanoriavo, o nedirbo.

„Mes tarėmės, kad aš būsiu įdarbinta, daug labai kartų buvo žadėta, jog atsiųs sutartį. Buvo labai konkrečiai tartasi dėl atlyginimo – kiek bus sumokėta už kiekvieną dieną.

Daug kartų prašiau tą sutartį atsiųsti, nes man reikėjo pasiimti nemokamas atostogas, reikėjo kažkokios garantijos, todėl buvo žadama, kad (sutartis, aut. p.) bus. Bet čempionatas atėjo ir praėjo, o aš sutarties nemačiau“, – LNK žinioms pasakojo Kaja Elena Brinė.

O iš renginio, anot federacijos vadovo, ji buvo išvaryta, nes lankėsi zonoje, kurioje jai buvo draudžiama būti.

Pasak policijos, pareigūnai į Žalgirio areną buvo iškviesti dėl su apsaugos darbuotojais konfliktuojančios moters. O vėliau pareiškimus parašė tiek Kaja Elena Brinė, tiek ir čiuožimo federacijos atstovai.

„Šiuo metu dėl įvykio yra pradėtas aplinkybių patikslinimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, siekiant įsivertinti tiek vienos pusės, tiek ir kitos pusės veiksmus.

Bus pasitelkiami ir peržiūrimi įvairiausi vaizdo stebėjimo kamerų įrašai“, – LNK žinioms sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Tuo metu Valstybinė Darbo inspekcija jau pradėjo tyrimą, ar kaunietė čempionate dirbo nelegaliai, nepasirašiusi jokios sutarties. Sako, kad tyrimas užtruks kelias savaites.

„Ir juridiniam asmeniui, ir vadovui tai yra atsakomybė dviem subjektams. Ir bauda juridinio asmens vadovui prasideda nuo tūkstančio eurų, o pačiam juridiniam asmeniui – nuo 800 eurų prasideda“, – pasakojo Valstybinės Darbo inspekcijos kancleris Šarūnas Orlavičius.

Valstybinė Darbo inspekcija jau pradėjo tyrimą ir dėl galimo priekabiavimo.

Delfi primena, kad antradienio popietę Lietuvos čiuožimo federacija rengia spaudos konferenciją, kurioje žada atsakyti į visus klausimus.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: