Klaipėdos pliažuose budintys gelbėtojai ir policija ant kojų buvo sukelti ketvirtadienio pavakarę: visi skubėjo prie tualeto neįgaliųjų paplūdimio prieigose. Pilietė čia pastebėjo iš gretimos kabinos kyšantį telefoną ir suprato, kad kažkas ją filmuoja.

„Buvo užsidaręs vienoje iš moterų tualeto kabinų ir iš viršaus filmavo ateinančias moteris. Viena moteris pastebėjo, ji buvo su maža mergaite, pradėjo šūkauti. Šalia lauke laukė jos vyras. Ir tos moters vyras sulaikė tą vyriškį, kuris filmavo. Iškvietė gelbėtojų pagalbą ir gelbėtojai iškvietė policijos pareigūnus“, – „LNK Žinioms“ pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

46 metų vyras jį sulaikiusiems aiškino, kad taip elgėsi pirmą kartą.

Naujojoje Vilnioje susidūrė 3 automobiliai: dvi sužalotas ir prispaustas moteris vadavo gelbėtojai

„Yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Policijos ekspertai yra paėmę telefoną, aiškinasi, kokia medžiaga yra nufilmuota, kas yra nufilmuota. Bus aiškinamasi aplinkybės ir pagal tai nustatoma, kokia bausmė jo laukia“, – nurodė policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Kai kurie poilsiautojai apie keistai besielgiančius sakė girdėję. O kai kurios moterys pripažino, jog vienos į tualetą neina.

„Aš į tualetą einu su kompanija, viena kažkaip bijau truputį. Tai kažkaip reikia kartu eiti, kad kažkas lauktų šalia, kad būtų saugiau“, – pasakojo gyventoja.

Prisiminė anksčiau sulaikytą iškrypėlį

Žmonės įvertino ir filmavusiojo tualete elgesį.

„Nesveika. Ką su juo daryti, reikia kažkur jį nukreipti“, – sakė pilietis.

„Baisu, kas čia dabar vyksta. Vaikus reikia saugoti, kartu vaikščioti. Vieno tikrai niekur nepalikti“, – dėstė kita gyventoja.

O ką daryti su filmuojančiais vyrais?

„Pradėti šaukti, pagalbos kviestis ir moterims – išstumti iš to tualeto“, – atsakė ji.

„Iškrypęs yra, tokių pasitaiko. Reikia atkreipti į tai dėmesį būtinai“, – antrino dar vienas pilietis.

Kai kas prisiminė ir seniau sulaikytą filmuotoją – iškrypėlis irgi buvo įsigudrinęs filmuoti moteris paplūdimio tualete ir tam vaizdo kameras buvo įtaisęs tualeto duobėje.

Asociatyvinės nuotr.

„Viena moteris savo reikalus darė, pažiūri į skylę ir pamatė, kad kažkas švyti. Pamatė, kad – akys ir žiūri, kažką filmuoja. Labai daug kas kalbėjo, kad taip buvo, o paskui ir pagavo kažkokį vyriškį, kuris buvo iškrypėlis <...>. Čia seniai girdėjau, taip kad – ne naujiena, gal paleido tą patį egzotikos mėgėją“, – ėmė juoktis gyventoja.

Policija nurodė, jog ketvirtadienį nutvertas vyras dėl panašių dalykų anksčiau nebuvo įkliuvęs.

Šią vasarą poilsiautojai padėjo sulaikyti ir kitą suaugusį vyrą, kuriam rūpėjo paauglės.

„Buvo Giruliuose vienas vyras, kuris kopose filmavo nepilnametes mergaites. Taip pat kartais būna ir moterų paplūdimy filmuoja, irgi gelbėtojus kviečia, kad vyrai išdykauja, filmuoja. Visko būna pas mus paplūdimiuose“, – dėstė A. Siakki.

Pasak gelbėtojų, moterys yra skundęsi ir dėl ekshibicionistų, bet šią vasarą nė vieno jų nutverti nepavyko.

Visą „LNK Žinių“ reportažą apie iškrypėlius paplūdimiuose žiūrėkite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)