Apie 20 valandą sekmadienį į Vilniaus policija kreipėsi sunerimusi mama. Ji pranešė apie negrąžintą vaiką. Pasak moters, tėvo ir sūnaus susitikimas turėjo baigtis prieš kelias valandas. Tačiau buvęs vyras penkerių metų sūnaus neparvedė.

„Į moters skambučius ar žinutes vyras neatsakė, todėl moteris kreipėsi į policiją. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vaiko pagrobimo ir tuo pačiu, vaiko ir vyro paiešką.

Kadangi turimais duomenimis vyras galimai galėjo išvežti vaiką iš Lietuvos teritorijos, tai apsunkina“, – LNK žinioms pasakojo Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Policijos duomenimis, vyras gyvena Jungtinėje Karalystėje, tad galėjo iš Lietuvos jau išskristi lėktuvu. Su juo bando susisiekti ir Lietuvos vaiko teisių apsaugos specialistai.

„Iš karto bandėme susisiekti tiek su vaiko motina, tiek su vaiko tėčiu. Deja, su tėčiu susisiekti nepavyksta. Lygiai taip pat bandome bendrauti ir su juos atstovaujančiais advokatais“, – teigė Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Tačiau panašu, kad bendrauti noro nerodo ir vyro advokatai.

„O tai, be abejo, situaciją komplikuoja. Tačiau bet kokiu atveju mūsų pirminis tikslas yra ieškoti būdų kaip susitaikyti ir išeiti iš konflikto zonos. Nes į ką yra svarbu atkreipti dėmesį, šiame atvejyje yra vaikas. O kada yra vaikas, konfliktas tarp tėvų niekada nepadeda“, – teigė Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas.

Neoficialiais duomenimis, mamai pavyko pabendrauti su vaiku.

„Jeigu tėvai nusprendžia pakeisti savo gyvenamą vietą, išvykti į užsienį, bet susitarimo nepavyksta surasti, tada turi būti kreipiamasi į teismą. Priešingu atveju, jeigu tai yra padaryta savavališkai, tai yra grobimo atvejis“, – kalbėjo G. Batulevičius.

Už tokį poelgį įstatymas numato areštą, baudą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: