„2024 m. kovo 15 d., penktadienis 11.00–20.00 val. Visuomenės atsisveikinimas su velioniu Šv. Ignoto bažnyčios šarvojimo salėje.

2024 m. kovo 16 d., šeštadienis 9.00–11.00 val. Visuomenės atsisveikinimas su velioniu Šv. Ignoto bažnyčios šarvojimo salėje.

11.0 11.00–11.50 val. Šv. Mišios Šv. Ignoto bažnyčioje.

11.55 val. Urnos su velionio palaikais išnešimas iš Šv. Ignoto bažnyčios šarvojimo salės, laidotuvių procesijos (kolonos) formavimas 12.10 val. Laidotuvių procesijos vykimas į Antakalnio kapines“, – pranešama feisbuke.

Apie T. Tumo, slapyvardžiu Milžinas mirtį pranešta vasario 23 dieną. Vyras gynė Rusijos karo draskomą šalį kaip Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 92-osios brigados dalis, buvo minosvaidininkas.

Jis žuvo, kai ukrainiečiams prie Bachmuto vežė minas į priešakines linijas. Į jo automobilį pataikė Rusijos dronas.

T. Tumui buvo 42 metai, jis buvo vedęs, turėjo 2 mažamečius vaikus.

Karius treniruojantis lietuvis instruktorius kreipėsi į Lietuvos prezidentūrą, kad už Ukrainos ir mūsų laisvę kovojusiam T. Tumui būtų skirtas apdovanojimas.

Anksčiau buvo pranešta apie kare Ukrainoje sužeistus lietuvius, tačiau tai pirmasis Rusijos kariškių pražudytas lietuvis karys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją