„Tarptautiniame Medininkų kontrolės punkte sienos kirtimas abiem kryptimis yra apie valandą laiko sustabdytas“ , – sakė G. Mišutis.

Anot jo, laikinai stabdyti sienos kirtimą per Medininkų kontrolės punktą nuspręsta, Baltarusijos pareigūnams atsisakant priimti į Lietuvą su suklastotais dokumentais bandžiusį patekti Pakistano pilietį. VSAT duomenimis, šis asmuo į Lietuvą bandė įvažiuoti penktadienį, važiuodamas maršrutiniame autobuse „Minskas-Vilnius“.

„Pasieniečiams Pakistano pilietis pateikė suklastotą rumunišką vairuotojo pažymėjimą ir suklastotą rumuniška asmens tapatybės kortele. Paprastai taip elgiamasi, norinti patekti į Europos Sąjungos šalis be vizų“, – pasakojo VSAT atstovas G. Mišutis.

Pasak jo, šis Pakistano pilietis buvo išlaipintas iš autobuso, neįleistas į šalį. G. Mišučio teigimu, tokiais atvejais asmuo su suklastotais dokumentais į grąžinamas į šalį, iš kurios jis važiavo, tačiau Baltarusijos pareigūnai, VSAT atstovo teigimu, atsisakė priimti minimą Pakistano pilietį.

„Iki šios dienos 13 valandos buvo bandoma kalbėtis, tartis, kad Baltarusija priimtų šį asmenį – taip padaryti privaloma – bet Baltarusijos pareigūnų pozicija buvo tokia, kad jie šio asmens nepriims“, – situaciją apibūdino G. Mišutis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)