Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija (URM), kontrolės punkte bus surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvaus viceministras Mantas Adomėnas, vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, VSAT vadas Rustamas Liubajevas bei Pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovas Mindaugas Zobiela.

Po karinės grupuotės „Wagner“ sukelto maišto Rusijoje, birželio pabaigoje URM priminė apie rekomendacijas lietuviams nevykti į Rusiją ir Baltarusiją, o šalyse esantiems – nedelsiant išvykti. Pažymima, kad Lietuvos piliečių kelionės į Baltarusiją ir Rusiją kelia grėsmę jų pačių saugumui, sveikatai bei gyvybei.

Nekeliauti į kaimyninę Baltarusiją praėjusią savaitę paragino ir ministras Gabrielius Landsbergis. Po incidento, kai Baltarusijos sraigtasparniai pažeidė Lenkijos oro erdvę, šalies diplomatijos vadovas teigė, kad vykstantieji į Baltarusiją pasirenka rizikuoti.

„Tie žmonės, kurie pasirenka pasinaudoti save vadinančio prezidentu Lukašenkos kvietimu atvykti beviziu būdu į Baltarusiją – (pasirenka – ELTA) iš tikrųjų rizikuoti. Šiuo atveju norėčiau paraginti veiksmus arba tuos incidentus vertinti kaip pavojaus signalą, nevykti į Baltarusiją jokiomis aplinkybėmis, dėl to, kad ten gali laukti įvairūs netikėtumai ir nemalonumai“, – teigė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją