„Labai aišku, kodėl TS–LKD smuko“

M. Baltrukevičius teigė, jog per metus valdančiosios Tėvynės sąjungos populiarumas nukrito, bet jis nėra labai ryškus. Tačiau, vertinant bendrą vaizdą, metų pradžioje TS–LKD ir LSDP reitingai buvo gana panašūs, o metų pabaigoje „Tėvynės sąjunga akivaizdžiai iš pirmos lentynos smuko į antrą“.

Pašnekovas išvardijo ir kelias tokių reitingų pokyčių priežastis.

„Labai yra aišku, kodėl smuko. Pirmiausia dėl istorijos su pirmalaikiais rinkimais, kai visuomenės, koalicijos partnerių ir opozicijos nuomonės buvo labai akivaizdžios. Nepadėjo ir Kristijono Bartoševičiaus istorija, dabar ji yra pasislinkusi į antrą planą, bet tai vis tiek buvo rimtas smūgis partijos reputacijai.

Reikėtų prisiminti ir savivaldos rinkimus. Nors Vilnius kažkiek sušvelnino padėtį, bet tai apskritai buvo tikrai prasti rinkimai. Pagal gautų merų skaičių užimta 4–5 vieta Lietuvoje.

O kontekstas, kuriame mes labiausiai ir matėme Tėvynės sąjungą, yra pjautynės su prezidentu Gitanu Nausėda, o metų pabaigoje – pjautynės su Laisvės partija“, – priežastis tokiam TS–LKD reitingui vardijo Vilniaus politikos analizės instituto asocijuotasis analitikas M. Baltrukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)