Dėl šantažo moteris kreipėsi į policiją, tačiau paaiškėjo, kad grasinimų sulaukė ir į jos vietą pretenduojantis politikas. Įtarimai metami Seimo nariui Remigijui Ačui. Šis padėtį Raseinių taryboje lygina su skandalingaisiais Vilniaus mero rinkimais, dėl kurių buvo nuteistas Artūras Zuokas.

„Darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungtuvėms nepritarianti Raseinių tarybos narė, „tvarkietė“ Jūratė Garliauskienė sako sulaukusi savo partijos Raseinių skyriaus vadovo šantažo.

Šis esą gražiuoju pasiūlė atsisakyti tarybos nario mandato ir vietą miestelio valdžioje užleisti kitam „tvarkiečiui“, kuris nesipriešina jungtuvėms su Darbo partija. Kitu atveju J. Garliauskienė esą turės didelių problemų. Dėl to moteris kreipėsi į policiją.

„Tai yra nemalonu, nesmagu: nuolatiniai skambučiai ir nuolatiniai pokalbiai darbo metu. Neturiu aš tiek laiko. Aš tiesiog diebu savo darbą, nenoriu, kad būtų aplink mane aplinka tokia. Aš nuspręsiu pati, niekas manęs negali įtakoti, bauginti tam tikrais dalykais. Aš nebijau. jeigu jau baugina, tai aš ir sakiau: „Atimkit tą mano mandatą, jeigu jūs tokie labai stiprūs“, – pasakojo J. Garliauskienė.

Ją palaikantis Seimo narys Remigijus Ačas sako, kad intrigos su kriminaliniu kvapu Raseinių valdžioje užvirė ne šiaip sau: mat jeigu J. Garliauskienę pavyktų pakeisti kitu, lojalesniu
„tvarkiečiu“, Raseinių valdžioje susiformuotų nauja „tvarkiečių“, „darbiečių“ ir socdemų koalicija. Tokiai koalicijai trūksta kaip tik vieno iš 25 tarybos narių balso.

„Atvažiuoja Seimo vicepirmininkas, „Tvarkos ir teisingumo“ deleguotas, Kęstutis Komskis į partiečių susirinkimą ir nedviprasmiškai pasako, kad iš tarybos narės bus atimtas mandatas, aš manau, kad ne Seimo vicepirmininkas atiminėja mandatą. Kuo skiriasi šitas atvejis nuo Vilniaus atvejo, kada berods ponas Drėma buvo gąsdinamas, kad jis plauks pilvu ar kažkaip kitai Nerimi ar kitu būdu. Čia irgi surastas kitas būdas, kaip žmogų paveikti“, – kalbėjo Seimo narys R. Ačas.

„Tvarkos ir teisingumo“ vicepirmininkas Kęstas Komskis atkerta, kad R. Ačas kursto aistras juodina buvusius bendražygius.

K. Komskis sako pats girdėjęs, kad pats R. Ačas galėjo grasinti Viduklės seniūnui, kuris pretenduoja taryboje pakeisti J. Garliauskienę.

„Kad kivirčas yra, kad aistrų yra grasinamų, tai aš pats girdėjau būdamas Raseiniuose prieš savaitę. Ne vienas ir ne du žmonės pasakė, kad R. Ačas grasina. Juo labiau, kad kiek man žinoma, ketvirtadienį buvo parašytas pareiškimas Viduklės seniūno, kad R. Ačas ar panašus balsas telefonu jam grasino, kad susidoros, jeigu jis nenurims, jeigu sieks tarybos mandato“, – sakė K. Komskis.

Viduklės seniūnas Gytis Šulinskas teigia, kad grasinimų nesiveržti į Raseinių valdžią sulaukė telefonu.

„Vieną dieną sulaukiau skambučio nemalonaus pobūdžio iš R. Ačo, o po kurio laiko sulaukiau anoniminio skambučio, kad galimai gali man kažkas atsitikti, pablogėt kažkas su sveikata“, – pasakojo G. Šulinskas.

Dėl J. Garliauskienės mandato artimiausiu metu turi spręsti ir Vyriausioji rinkimų komisija, kuri aiškinsis, ar laikinai Neįgaliųjų dienos centro vadovo pareigas užimanti moteris gali būti ir tarybos nare.