Ministerija informavo BNS, kad steigimo dokumentus partijos atstovai jai pateikė vasario 1 dieną, o sprendimui priimti skirta 30 dienų.

Šios partijos steigiamojo suvažiavimo metu Panevėžyje dalyvavo 2600 steigėjų. Įstatymai reikalauja, kad partijos steigėjais būtų nemažiau kaip 2 tūkst. asmenų.

Partijos pirmininke išrinkta Ukmergės savivaldybės rajono tarybos narė Nijolė Giedraitienė, savivaldos rinkimuose dalyvavusi su Seimo nario Naglio Puteikio vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.

„Neapmokestinamų pajamų didinimas“ ketina dalyvauti Seimo rinkimuose. Tarp partijos tikslų – „oraus pragyvenimo lygio užtikrinimas, artėjant kiek įmanoma arčiau Europos Sąjungos vidurkio, tikrosios demokratijos sugrąžinimas į valdžios ir žmonių gyvenimą, savivaldos įvairių mechanizmų atkūrimas visose grandyse, nacionalinės kultūros, šeimos ir švietimo politikos puoselėjimas“, BNS yra sakiusi partijos prezidiumo pirmininkė Gema Umbrasienė.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje registruota 38, viena iš jų – likviduojama, dar 13 nėra pateikusios savo narių sąrašų, dėl to joms irgi gali grėsti išregistravimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (404)