S.Stoma ir kitas konservatorius Seime Naglis Puteikis bei „valstietė“ Rima Baškienė taip pat pasiūlė sudaryti laikinąją parlamentinę tyrimo komisiją aiškintis FNTT vadovų atleidimo aplinkybėms.

Parlamentarai paskelbė pradedantys rinkti parašus dėl tokios iniciatyvos. Pagal Seimo statutą, jei ne mažiau kaip 36 Seimo nariai raštu pareikalauja sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, tokią komisiją Seimas turi sudaryti artimiausio posėdžio metu.

Vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis praėjusią savaitę panaikino FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado leidimus dirbti su slapta informacija, vėliau tai tapo pagrindu juos atleisti iš einamų pareigų. Ministras tokį sprendimą sako priėmęs remdamasis Valstybės saugumo departamento (VSD) teikimu.

Vienas iš komisijos iniciatorių S.Stoma pripažino, kad tyrimą siūlo kaip "tam tikrą spaudimo priemonę" šią istoriją jau narpliojančioms institucijoms, o Seimui nutarimą dėl komisijos sudarymo pavasario sesijoje teiks, jei iki tol laiko nebus aiškių atsakymų iš tyrimą jau pradėjusio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei irgi tyrimą dėl to inicijuojančios Antikorupcijos komisijos.

R.Palaitis FNTT vadovus atleido po to, kai pareiškė nepasitikįs ir V.Gailiumi, ir V.Giržadu. Iš pradžių nepasitikėjimas pareikštas V.Giržadu, nes jo pakartotinio tyrimo poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis nepaisydamas ministro pozicijos pareiškė paramą savo pavaduotojui.

BNS žiniomis, patikrinimai buvo atliekami dėl informacijos nutekinimo apie banką "Snoras". Aiškinamasi, kokiu būdu duomenys apie rengiamus pareigūnų veiksmus pernai lapkritį pateko "Snoro" akcininkams.

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko "Snoras" veiklą, neteisėto atskleidimo.