„Siūlymas yra absurdiškas. Štai skamba argumentas, esą „taip yra užsienyje“. Tačiau išvystytose ekonomikose minimali alga leidžia pragyventi, yra dvigubai didesnė nei Lietuvoje. Tuo metu pas mus niekas iš minimalios algos nepragyvena. Todėl žmonės emigruoja arba ieško išeičių dirbdami per du ar tris darbus“, – sakė G. Paluckas.

Anot jo, skambantys argumentai, kodėl reikia diferencijuoti minimalią algą, yra niekiniai.

„Kalbama, kad jaunimui tai būtų tam tikri mainai. Suprask, įgaus patirties, nors ir dirbdami tą patį darbą už mažiau. Tai yra absoliučios pasakos ir nesąmonės. Apie kokią patirtį galime kalbėti, kai dirbamas nekvalifikuotas darbas? Tokiais ir panašiais pasiūlymais tik mažinama jaunimo motyvacija dirbti“, – teigė G. Paluckas.

Siūlymą diferencijuoti minimalią algą pagal amžių į Trišalės tarybos posėdžio darbotvarkę įtraukė Lietuvos verslo konfederacija.

Anot jos, dalis Europos šalių taiko praktiką diferencijuoti MMA pagal skirtingas amžiaus grupes (Jungtinė Karalystė, Airija, Olandija), nustatant, kad jaunimas iki 25 metų dėl darbo patirties stokos bei mokydamiesi bendrojo lavinimo ar aukštesnėse mokymo įstaigose gauna mažesnį MMA nei kiti darbuotojai.