Situacija, kuomet rinkimuose dalyvaujantis valstybės įmonės vadovas remiamas verslininkų pinigais, o šie iš jo vadovaujamos įmonės sulaukia naudos, laimi valstybės įmonės skelbtus konkursus, anot G. Palucko, yra „akivaizdus politinės korupcijos pavyzdys.„

„Jūrų uosto direkcijai vadovaujantis A. Vaitkus, po savo sparneliu glaudžiantis uoste veikiančias ir nuo jo sprendimų, kaip paaiškėjo, nemažai priklausančias įmones, susirenka iš tų įmonių vadovų pinigus rinkimams, pačius įmonių vadovus ir jų šeimos narius įtraukia į rinkimų sąrašus, galiausiai žygiuoja į rinkimus. Tai yra akivaizdi oligarchizacijos schema”, - sako G. Paluckas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į merus rinkimuose A. Vaitkus yra sulaukęs ženklios Klaipėdos mieste veikiančių verslininkų paramos. Kaip skelbia LRT, aiškėja, kad kandidatą rėmusių verslininkų sąlygos uoste buvo gerinamos, jų valdomos įmonės sulaukdavo valstybės įmonės skelbtuose konkursuose.

Socialdemokratai į STT kreipėsi dar sausio 16 d., kai paaiškėjo, kad Klaipėdos uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė A. Vaitkaus sąrašą. LSDP prašė situaciją įvertinti antikorupciniu požiūriu. Tačiau STT vertinti situaciją atsisakė ir LSDP prašymą persiuntė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).